Jansta nesnáší Hušáka a chce od něj miliardu. Divákům to patřičně ukázal

02.05.2012 21:10

Host Hyde Parku Miroslav Jansta žene bývalého šéfa Sazky Hušáka k soudu. Žaluje ho skoro o miliardu korun. Bude snaha nového šéfa ČSTV, zkušeného právníka a podle médií jednoho z nejvlivnějších lidí v zákulisí české politiky úspěšná? Peněz určených sportovcům je čím dál míň. Stát jim přitom prý nepomáhá.

Jansta nesnáší Hušáka a chce od něj miliardu. Divákům to patřičně ukázal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aleš Hušák

Na Facebooku jsou fanoušci k tomu, dostat k soudu kdysi všemocného šéfa Sazky Aleše Hušáka, který si nechal vyplácet plat 5 miliónů měsíčně a rozhodoval prakticky o všem, velice skeptičtí.

„Hezký vtip :-) Hušáka přes soud :-)“ píše jeden z facebookářů na stránkách Hyde Parku. „Chich :-) Hušák a soud ,nejlepší forek dnešního dne :-)“ dodává další.

Podle Miroslava Jansty se Aleš Hušák stal hlavním hybatelem dění v Sazce. Zkoncentroval moc. „Hlavní vinu za to, co se se Sazkou stalo, nese generální ředitel, ale vinu nesou i akcionáři a vedení ČSTV. Systém byl nastaven špatně. ČSTV jako hlavní akcionář mělo jenom jeden hlas. Hušák se tak stal neodvolatelným, protože zmanipuloval menší akcionáře,“ vysvětluje Jansta.

Vyhrožoval lidem

Aleš Hušák prý přitom dovedl lidi ovládat pomocí výhrůžek a nátlaku. „Já sám jsem zažil, že když jsem loni začal vystupovat proti Aleši Hušákovi, tak mi začali vyhrožovat. Člověk, sportovec, chlap jak hora, mi brečel v kanceláři po rozhovoru z Hušákem. Já mu říkám ‚Běž to oznámit‘, ale on tu odvahu nesebral,“ uvádí Jansta.

Zločinný mozek

Jansta je přitom přesvědčen, že pokud bude státní aparát fungovat normálně, tak se určitě podaří sportovcům vysoudit nějaké peníze. „Hušák je inteligentní člověk se zločinným mozkem. Je to profesionál, který dovede využívat lidských slabosti. Lidem chyběly informace a Hušák s nimi pomocí lží manipuloval,“ označuje bývalého šéfa Sazky za zdroj všeho zla Miroslav Jansta.

Facebookář Karel Stach je ovšem jiného názoru. „Pokud se to podaří, a bude na lavici obžalovaných sedět sám, je to špatně. Vedle něj by mělo být dostatek místa na funkcionáře ČSTV, kteří měli, z titulu majoritního vlastníka Sazky, na jeho hospodaření dohlížet. A hovořit by se mělo též o lidech, kteří sice přímo dohlížet neměli, ale z titulu svých funkcí nejspíš věděli a nebo vědět měli,“ píše divák na stránkách Hyde Parku.Jansta je ovšem přesvědčen, že se tito lidé stali oběťmi manipulace.

Sportovci jsou bez peněz

Problémem ovšem je, že sportovci díky krachu Sazky přišli o důležitý zdroj příjmů. „Hlavním zdrojem financování sportu jsou domácnosti a sami sportovci, pokryjí 80 procent nákladů. Za posledních dvacet let se obnovily jen dvě procenta sportovní infrastruktury,“ stěžuje si šéf ČSTV Jansta na přístup státu ke sportu.

„Ministr Liška, který slavnostně podává trestní oznámení na ministra, který se alespoň trochu staral o sport, jedním škrtnutím pera vzal sportu 300 miliónů, ministři zelených nedali sportu nic. Současný ministr při nástupu do funkce opět neřekl, co udělá pro sport,“ je Jansta přesvědčen, že českým sportovcům politici nepřejí.

„Bude se zase škrtat, byl bych nerad, aby to odnesl sport, který je už tak na dně,“ uzavírá Jansta.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…