ČT nás diskriminuje, stěžují si komunisté. Mají prý citlivé voliče

09.05.2012 21:37

Komunisté vyhlásili válku České televizi. Prý je diskriminuje, a negativně tak ovlivňuje jejich vidění mezi Čechy. Mediální analytik si ale klepe na čelo. Komunistům prý Česká televize může být jedno.

ČT nás diskriminuje, stěžují si komunisté. Mají prý citlivé voliče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Česká televize prý dává málo prostoru KSČM. Rada České televize tak v této souvislosti bude řešit hned několik stížností souvisejících s obviněním týkajícím se komunistické diskriminace.

ČT nás poškozuje, volají komunisté

Sami komunisté jsou diskriminací rozhořčeni. "Veškeré statistické rozbory vykazují podstatně menší četnost informací o KSČM oproti jiným stranám. Navíc jsou upřednostňovány informace negativní, poškozující," postěžoval si ParlamentnímListům.cz komunista Miroslav Opálka. Připouští, že negativní kampaň ČT může přispět i ke snížení popularity jeho strany.

Citliví voliči

"Naši voliči jsou na tyto metody citliví a někdy se na Radu ČT se svými stížnostmi obrací. je dobré, že upozorňují na konkrétní negativa. Ale bohužel to nepomáhá," dodal posmutněle rudý poslanec.

To mediální odborník Jiří Mikeš soudí, že ať už Česká televize komunisty diskriminuje nebo ne, strana na pověsti neztratí. "Myslím, že KSČM se bez České televize obejde. Jim stačí rádio a noviny a pak šeptanda, která koluje mezi lidmi. Ta je nejefektivnější," řekl ParlamentnímListům.cz odborník.

K celé věci se pro server Týden.cz vyjádřil i šéf Rady ČT."Objevilo se několik stížností, že Česká televize ve svých diskusních pořadech a zpravodajství neposkytuje dostatečný prostor zástupcům KSČM," uvedl Uhde na dnešním jednání rady.

Uhde má co dělat

Uhde se domnívá, že stížnosti jsou moc vážné na to, aby je rada jen tak přešla, chce proto nechat vypracovat průzkum, který by podezření stěžovatelů potvrdil nebo vyvrátil. "Celkem jsme dostali čtyři nebo pět takových stížností," upřesnil Uhde pro on-line deník TÝDEN.CZ.

"Pokud žádost o takový průzkum dostaneme, není problém ho během několika dnů vyhotovit. Česká televize pravidelně tento typ výzkumů zpracovává," řekl serveru také České televize Petr Dvořák. "Jsme schopni zjistit přesné údaje, kolik času měly ve vysílání jednotlivé politické strany i konkrétní politici," dodal.

KSČM přitom dlouhodobě rostou preference. Podle aktuálního výzkumu společnosti STEM má už u veřejnosti 14 preferenčních procent. V popularitě tak předstihla i ODS.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…