Naštvaný soused z ODS primátorovi: Mirku, vedeš Zlín někam a zneužíváš web

22.05.2012 16:18

Primátor Miroslav Adámek ze STAN/TOP 09 má problém se sousedem Petrem Šubíkem, kandidátem do krajských voleb za zlínskou ODS. Šubík kritizuje častá tvrzení primátora Adámka, že chce Zlín někam posunout. Podle Šubíka prý těžko říct kam. „Neříká kam, za co a zda vůbec? Takové detaily už primátor veřejnosti nesděluje.

Naštvaný soused z ODS primátorovi: Mirku, vedeš Zlín někam a zneužíváš web
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zlínský primátor Miroslav Adámek

 

Právě proto mám z nedomyšlených, populistických konstatování velikou obavu a vlastně i strach. Nechci žít na periferii kraje i celé České republiky, na okraji zájmu ale naopak. Chci žít v moderním městě s jasnou perspektivou,“ rozčiluje se Šubík. Poslední kapkou do Šubíkova poháru trpělivosti s rozverným primátorem bylo, že na stránkách města Zlína informoval občany o své kandidatuře do krajského zastupitelstva. „Vypadá to tak, že někteří současní zlínští radní se rozhodli spíše pro cestu sbírání politických postů než pro jasnou a čitelnou práci pro Zlín. Nemohu si to jinak vysvětlit, či pochopit. Proč by se právě oni chlubili svojí kandidaturou do krajských voleb na radničním webu? Právě zástupci STAN/TOP 09 tak bezprecedentním způsobem zneužili web, který doposud nikdy nikdo z jejich předchůdců nesloužil k politické propagaci,“ rozhořčil se Šubík pro Parlamentnilisty.cz a upozornil na to, že stránky jsou financované z veřejných prostředků.

 

Svou kandidaturu zveřejnil. Ke zneužití nedošlo

Adámek se hájí. K žádnému zneužití prý nedošlo. „Pan Šubík je můj soused z Kudlova a dobře ho znám. Vysvětloval jsem mu to. Mně připadalo důležité lidem ve Zlíně sdělit, že kandiduji do krajského zastupitelstva,“ reagoval Miroslav Adámek pro Parlametnilisty.cz. Sám se totiž obával, že se lidé stejně o kandidatuře dozví a budou mít dojem, že chce vyměnit post primátora za křeslo hejtmana. To ale není pravda, Adámek by si rád sedl jen do židle prostého zastupitele. „Já chci jít do zastupitelstva proto, že chci zajistit přímý kontakt magistrátu a Zlínského kraje. Chci být jen zastupitel. Proto jsem to ohlásil dopředu,“ doplnil Adámek. Proti nadbytečné prezentaci vlastní osoby prý razantně zasáhl i v radničních novinách. „Dřív bylo v městském časopise šestnáct fotek primátora, teď jsem tam tak jednou za rok,“ upozornil Adámek.   

S Mišákem mu to neklape, s Gazdíkem zachrání Zlín i kraj

Primátor Adámek tvrdí, že se netěší velké podpoře Zlínského kraje a chtěl by vztahy vylepšit. To by se mu prý mohlo podařit, když se stane členem krajského zastupitelstva ruku v ruce se svým slavnějším stranických kolegou poslancem Petrem Gazdíkem. „Každý pochopí, že potřebujeme mít větší vliv na Zlínský kraj. My jsme posunuli ODS i ČSSD do opozice. To, kritizujeme na kraji. Potřebujeme mít své zástupce i v krajském zastupitelstvu,“ uvedl Adámek. Zlínský kraj totiž vede koalice ČSSD a ODS a lidovců.

 

Adámek do kraje? Rána z milosti

To, že jde jen o snahu lobovat za zájmy Zlína nebere politický oponent Adámka Šubík vůbec vážně. „To by byla už jenom opravdu rána z milosti pro všechny, jejichž cílem je rovnoměrný rozvoj celého kraje, všech obcí i měst, kterých je na území kraje přes tři sta,“ přisadil si Šubík.
Sám se dvanáct let pohybuje ve veřejné správě. Pokud by se on dostal do krajského zastupitelstva, chtěl by pomáhat malým obcím v čerpání peněz z Evropských dotací.

Ať jde primátor léčit

Oba bydlí na Kudlově ve Zlíně. To, že se politicky Adámek s Šubíkem neshodnou ovšem neznamená, že by vztah kořenili naschvály. „Děláme spolu různé aktivity. Na naše sousedské vztahy tyto rozpory vliv nemají. Jediné, co Mirkovi říkám je, že je potřeba, aby politiku dělali lidé, kteří tomu rozumí. Ti, kteří tomu nerozumí, tak ať se to naučí. A kdo je lékař měl by léčit,“ otřel se o další aktivity primátora Adámka Šubík. I když sedí Adámek, bývalý chirurg, teď v primátorské kanceláři, stále ještě sem tam ordinuje ve Vsetínské nemocnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Patrik William Pustějovský

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …