Babišovcům na severu Moravy chybí jen jeden okres

22.05.2012 14:15

Hnutí Ano 2011 si už vybodovalo síť svých sympatizantů po celé republice. Nejinak tomu je i na severu Moravy, kde už funguje nejenom krajský koordinátor, kterým je pětapadesátiletý ekonom Milan Maďa, ale také koordinátoři v jednotlivých pěti bývalých okresních městech – v Ostravě, Opavě, Karviné, Frýdku- Místku a v Bruntále. Toho pravého člověka pořád ještě hledají v šestém moravskoslezském okrese, kterým je Nový Jičín. ParlamentniListy.cz zajímalo, jak to v kraji s příznivci a sympatizanty hnutí vypadá.

Babišovcům na severu Moravy chybí jen jeden okres
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

 


Máte už postavenou krajskou organizaci?


Co se týče krajů, jsme už prakticky hotovi. Máme všech čtrnáct krajských koordinátorů, kteří spolu s pražskou centrálou dávají dohromady okresy. Celkově bychom chtěli mít v každém bývalém okrese jednoho koordinátora, v rámci republiky nám chybí asi deset lidí.


Kolik máte v regionu zhruba členů a příznivců?


Počet příznivců či sympatizantů v Moravskoslezském kraji se pohybuje kolem dvou tisíc. Víme ovšem jenom o těch, kteří se nám zaregistrovali na webu. Ve skutečnosti jich je víc, ne všichni ale veřejně napíšou své jméno, někteří ještě vyčkávají.


Na internetu vám chybí Nový Jičín, znamená to, že tam nemáte zástupce?


Přesně tak. S několika lidmi jsme jednali, ale pořád hledáme toho pravého.


Andrej Babiš posledně v Ostravě říkal, že krajských voleb se nezúčastníte, ale senátních ano. Máte už postaveny kandidáty na senátory?


Pokud vím, tak ANO 2011 má v rámci republiky jistá některá jména. S dalšími potenciálními kandidáty se jedná. Nechceme kandidáty jen proto, abychom se nějakým způsobem zúčastnili voleb. Chceme nabídnout osobnosti, které lidi osloví a o kterých hodně vypovídá jejich práce. I u nás v kraji už jedno opravdu dobré jméno máme.


Chystáte nějaké akce v regionu?


V Moravskoslezském kraji jsou tři volební obvody, takže se dá čekat, že tu povedeme poměrně intenzivní předvolební kampaň. V květnu ukončíme první kolo výjezdu po krajích.  Jinak akce, kterých se budeme účastnit nebo které zorganizujeme, záleží hlavně na nás.


Koho byste si uměl představit ve funkci prezidenta?


Uvidíme, kdo bude mít odvahu se o tento post ucházet.

Kdo je Ing. Milan Maďa:
Je mu 55 let, je ekonom z Ostravy, který vystudoval Vysokou školu báňskou v Ostravě. Až dosud pracoval jako ekonom. Nikdy nebyl a ani dnes není v žádné politické straně. Má rodinu. Je podle svých slov přesvědčen, že není natolik veřejná osoba, že by bylo zapotřebí o sobě toho moc sdělovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Anna Vidiševská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …