Čunek musí platit. Své bývalé sekretářce. Ne ale miliony

23.05.2012 17:36

Vrchní soud v Olomouci ve středu potvrdil osmdesátitisícové odškodné, které musí bývalý vicepremiér Jiří Čunek zaplatit své exsekretářce Marcele Urbanové.

 Čunek musí platit. Své bývalé sekretářce. Ne ale miliony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

Urbanová jej žalovala na ochranu osobnosti. Čunek musí zveřejnit omluvu.  Kauza začala v roce 2002, kdy měl Jiří Čunek přijmout půlmilionový úplatek. Případ byl zastaven, stejně jako žaloba na Marcelu Urbanovou za křivou výpověď.

Marcela Urbanová,  byla bývalou sekretářkou Čunka v době, kdy starostoval Vsetínu.  Za jeho výroky ve sněmovně a v tisku žádala omluvu a odškodnění téměř deset milionů korun.



Krajský soud přikázal Čunkovi, že se Urbanové musí omluvit, že o ní dále nesmí říkat, že je lhářka a přikázal mu zaplatit odškodné 80 tisíc korun. Oba se proti rozsudku odvolali.

Přiměřená částka

„Vrchní soud dnes potvrdil rozsudek v tom, že pan Čunek musí zaplatit 80 tisíc odškodné, což je částka přiměřená. Také již nesmí o žalobkyni říkat, že je lhářka. Rozhodli jsme však, že omluva, kterou musí Jiří Čunek zveřejnit, bude rozsáhlejší,“ řekl mluvčí Mediafaxu soudu Petr Angyalossy.

„Určitě s rozsudkem nejsme spokojeni a podáme dovolání k nejvyššímu soudu,“ řekl právní zástupce Jiřího Čunka Radek Závodný.

„Rozsudek je jistě posunem, zda si podáme dovolání, se rozhodneme po přečtení písemného odůvodnění,“ řekla právní zástupkyně Marcely Urbanové Klára Samková.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…