Paroubková ke kauze Rath: ČSSD je havěť. David není přeci vrah

10.06.2012 0:00

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR Podle manželky exšéfa ČSSD Petry Paroubkové je tato partaj bandou zbabělců a havěti. Davida Ratha žena někdejšího šéfa vlády i sociálních demokratů lituje. Ať prý udělal cokoliv, nemělo by se s ním zacházet jako s členem Al-Káidy nebo vrahem Andreasem Breivikem.

Paroubková ke kauze Rath: ČSSD je havěť. David není přeci vrah
Foto: hns
Popisek: Petra Paroubková v půlnočním rozhovoru

Jak obvykle trávíte půlnoc ze soboty na neděli?

Mám malou dceru, takže doma, ani si nepamatuju, kdy jsme s manželem byli někde po půlnoci. Jsem ale noční pták, o půlnoci si ještě většinou čtu, chodím spát až tak kolem jedné hodiny.

Více půlnočních rozhovorů ZDE

Mluvíte o knihách, jakou máte teď rozečtenou?

Přesný název vám neřeknu, ale je o gastronomii, něco ve stylu "jak vařit pro nekuchaře".

K sobotním večerům patří kromě četby ale i další zábava. Jakým aktivitám se věnujete?

Sobotní večery jsou pro mě rodinná záležitost. Trávím je s manželem, snažíme se být spolu, buď doma, nebo na chalupě. Minulý týden jsme byli v Teplicích.

Pojďme k politice. Jak vnímáte kauzu Davida Ratha? Jako selhání jedince, nebo chybu v systému?

Je to těžké. Na začátku jsem Davidovi věřila, že je nevinný. Pak se objevily nové skutečnosti, teď jsem na vážkách. Zda jde o chybu výhradně jeho, nebo nedokonalost v celém systému, ale posoudit nedokážu.

Překvapily Vás v kauze úniky odposleců do médií? Je podle Vás správné, že v případu, který není uzavřen, k podobným věcem dochází?

Není možné, aby se ke kauze, která je živá, vyjadřovali státní zástupci a další zainteresovaní lidé. Je to v rozpodu s demokracií, v západních zemích se nic podobného nemůže stát, aby se soudci nebo žalobci k věci vyjadřovali ještě, když případ probíhá.

Jak hodnotíte ČSSD a její vztah k Davidu Rathovi?

Je to banda zbabělců a havěť, za tím si stojím. Mluvím tedy o těch velkých jménech, ne o regionálních politicích. Všechny případy, v nichž figuroval někdo z ČSSD, byly odloženy. Dokud bude ve funkci ministra pan Kubice, nevidím důvod jim věřit. Zkazil život třeba paní Jourové a dalším, nechci, aby David byl další jeho obětí.

David Rath si ve svém projevu stěžoval na podmínky vazby, přirovnal je až k novodobé tortuře. Zaslouží si podle Vás, aby pobýval v takovýchto podmínkách?

Připadá mi to jako proces s někým z Ál-Káidy nebo s Breivikem. I kdyby to David skutečně udělal, z lidského hlediska mi to bude líto.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…