Detektiv Gregor, co "prásknul" Ratha, promluvil temně u Moravce

10.06.2012 16:12

V první části pořadu Otázky Václava Moravce se moderátor pustil do rozhovoru s bývalým policistou a dnes soukromým detektivem Liborem Gregorem, který podával trestní oznámení na počátku kauzy Rath. To poté vyústilo v zadržení poslance Ratha, ředitelky kladenské nemocnice Kateřině Pancové a bývalého poslance Petra Kotta.

Detektiv Gregor, co "prásknul" Ratha, promluvil temně u Moravce
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Otázky Václava Moravce s tehdejším ministrem Pospíšilem, senátorem Dienstbierem a profesorem Přibáněm

Podle Gregora se kolem kauzy objevily slova hysterie. „Říkám si, zda se to podaří dotáhnout do konce. Já v to věřím. Pokud ti lidé, co na tom doteď dělali, v tom budou moci pokračovat,“ řekl v OVM.

Upozornil, že je zde snaha případ zpolitizovat a zdůraznit, že vznikl na objednávku. To ale Gregor odmítl.



Gregor v utajení

Gregor, který si v pořadu přál zůstat v utajení, prohlásil, že už se setkal s tlaky na jeho osobu. Přímé vyhrožování prý zatím nenastalo. „Je mi jasné, že ti, kteří se cejtí ohrožení, tak budou hledat způsob, jak se mě zbavit. Zastrašování je jenom otázka krátké doby,“ míní bývalý policista.



Rath měl špatné informace

David Rath ve svém vystoupení v Poslanecké sněmovně dal Gregora do souvislosti s ministrem vnitra Janem Kubicem.

Anketa

Myslíte si, že je případ Davida Ratha zmanipulovaný?

84%
16%
hlasovalo: 6905 lidí

„Skutečně měl David Rath špatné informace od svých zdrojů, když se mě snažil dát dohromady s dnešním ministrem vnitra. To, proč jsem odcházel (z ÚOOZ), mělo jiné důvody. Vzhledem k tomu, jak to tam probíhalo, nemělo cenu tam dále setrvávat,“ vysvětlil Gregor.

Dnešní soukromý detektiv se také pokusil zhodnotit dosavadní práci ministra vnitra. „Osobně si myslím, že žádný krok či obrat k lepšímu za Kubiceho nenastal. Nevidím žádné zastání policie nebo policistů. Měl by za ně mnohem více bojovat.“

Pokud i kauza Davida Ratha bude zametena pod koberec, tak to znamená, že tu nefunguje právní stát. "To je na to, aby poslední, kdo tu zůstane, jen zhasnul," pochmurně uzavřel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…