Komunisté chtějí hlavu místostarosty Tábora: „Je nekompetentní a neví, co dělá“

14.06.2012 12:38

Zmatky, nekompetentnost, stahování materiálů z jednání zastupitelstva, někdy podivná vyjádření, která pak dementuje – tak vidí zastupitelé za KSČM v Táboře chování a jednání místostarosty města za ČSSD Emila Nývlta. Proto také komunisté chtějí, aby místostarosta odstoupil.

Komunisté chtějí hlavu místostarosty Tábora: „Je nekompetentní a neví, co dělá“
Foto: Filip Jandourek
Popisek: KSČM si o víkendu v Liberci volila vedení strany.

 


Emil Nývlt však odmítá rezignaci a považuje to za nátlak. Komunisté však říkají, že jsou jediní, kdo otevřeně začali o výměně na postu místostarosty hovořit. Neoficiálně by prý hlav místostarosty uvítali i členové opoziční ODS a také někteří koaliční partneři z TOP 09, ČSSD a Tábor 2020.

Ani neví, co předkládá?

 

„Pan Nývlt předkládá na zastupitelstvu materiály, kde chybí zásadní informace, neumí vysvětlit určité věci a poté materiály stahuje z jednání. Jedná zmatečně a někdy nám připadá, že něco vypustí, ale neví takzvaně „která bije“. On ani často neví, co předkládá,“ kritizuje přístup k práci na radnici Emila Nývlta předseda klubu KSČM Ladislav Šedivý.

Místostarosta podle komunistů i některých dalších zastupitelů a dokonce i radních doslova perlí. Do dějin města Tábora se prý ale zapsal, když se řešilo odbahnění Jordánu. A konkrétně otázka, zda bude investici provádět firma za 460 milionů korun, nebo ta, která nabídla o 100 milionů korun méně, ale vybrána nebyla.

„Kdyby to město mělo hradit ze svého rozpočtu, byl bych pro nižší nabídku, jenže pokud jde o peníze z EU, tak by byla škoda část dotace vracet,“ uvedl tehdy Nývlt.

V šoku z jeho prohlášení byli jak zastupitelé, tak přihlížející občané. Kromě jiného právě i město přispěje ze svého částí peněz. Místostarosta se za svůj „nešťastný“ výrok omluvil.

Proti Tibetské vlajce kvůli Číně

Jenže to nebylo první fax pau. Například, když město rozhodovalo, zda vyvěsí Tiberskou vlajku. Hlasoval proti vyvěšení a to prý proto,že „by byl nerad, aby se narušily diplomatické vztahy mezi ČR a Čínou.“

„Rezignovat rozhodně nehodlám. Je to spíš osobní spor, neboť zastupitel za KSČM Ladislava Šedivý by rád získal placený post předsedy kontrolního výboru. Jeho tvrzení jsou lživá. Materiály na zastupitelstvo vypracovávají jednotlivé odbory,“ tvrdé Nývlt.

Novináři jsou v rozpacích, starosta ho podrží

 

O tom, že by se ale dalo hodně diskutovat o kompetentnosti místostarosty za ČSSD, svědčí i svědectví některých novinářů, kteří se pravidelně zúčastňují tiskových konferencí po jednání městské rady.

„Někdy jsou to perly, co padají z pana Nývlta. A kdy se ho na něco konkrétního, co měl mít zjištěno, ptáme, neví. A přitom jsou to věci, o kterých se rozhodovalo nebo má rozhodovat a mohou ovlivnit třeba investice nebo rozhodování více lidí. On je občas opravdu s prominutím mimo a nechápu, jak takový člověk může zastávat poměrně slušně placený post,“ prozradila novinářka, která si nepřeje zveřejnit z pochopitelných důvodů své jméno.

Táborský starosta Jiří Fišer (T2020) je ale kolegiální a „gentlemanský“. Svého podřízeného kolegu místostarostu veřejně nepotopil.

„Pan místostarosta zdědil poměrně složité kauzy po minulém vedení, jako my všichni. Já za ním stojím. Pokud něco komentoval nešťastně či pronesl něco, o čem mají jiní pochybnosti, to hodnotit nechce. Ale nevidím důvod k jeho odvolání,“ podotkl starosta druhého největšího města na jihu Čech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…