Napětí v ČSSD roste: Rath prý z vazby posílá dopisy. Adresáti neznámí

21.06.2012 20:10

V sociální demokracii roste napětí, a to nejen kvůli kauze Davida Ratha. Právě ten má z vazby rozesílat svým spolustraníkům dopisy. Oranžoví politici ale kroutí hlavou. A ukazují jeden na druhého.

Napětí v ČSSD roste: Rath prý z vazby posílá dopisy. Adresáti neznámí
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Kauza Davida Ratha obviněného z přijetí několikamilionového úplatku otřásla celou ČSSD. Nejen, že jí klesají preference, ale rozmíšky jsou znát i uvnitř strany samotné. Svým kolegům totiž prý začal Rath z vazby posílat dopisy.

Dopis pro ty, jež ho odsuzují

"Dopis údajně dostávají pouze ti, kteří jej tvrději odsuzují," poodkryl Rathovu strategii pro ParlamentníListy.cz sociálnědemokratický poslanec Antonín Seďa. On sám prý žádný list z vazby nedostal. Co se týče napětí ve straně, příliš jej Rathovi nepřičítá. "Prozatím nevidím žádné větší problémy. Prostě se blíží volby a tím je dána jistá míra nervozity," řekl redakci Seďa.

To moravskoslezský hejtman Jaroslav Palas má na adresáty úplně jiný názor. "Já sám jsem nic nedostal, možná jej obdrželi spíše lidé bližší Davidu Rathovi," řekl ParlamentnímListům.cz k Rathovu dopisu. O atmosféře ve straně hovoří jako o "napjaté". 

Dryml? Moc kecá

K Rathovu dopisu se vyjádřil také poslanec Jiří Koskuba. "Jsem jen řadový poslanec a žádný takový dopis jsem nedostal," řekl redakci s tím, že eventuálním intrikám stranických politických špiček je vzdálen. O intrikách hovoří třeba senátor Vladimír Dryml. "Pan kolega je na můj vkus až moc upovídaný," dodal.

David Rath v souvislosti s obviněním z převzetí úplatku rezignoval na funkci hejtmana i krajského zastupitele a odstoupil z kandidátky pro podzimní volby. Zatím si ale nechal poslanecký mandát.

Rath jako Tymošenková?

Představitelé sociální demokracie v čele s Bohuslavem Sobotkou ho však už krátce poté, co byl přistižen s krabicí s miliony korun, vyzvali, aby opustil politiku a mandátu se vzdal. Poslanec to ale neplánuje. Považuje se za politickou oběť. V této souvislosti se přirovnal třeba k ukrajinské expremiérce Juliji Tymošenkové, která je v současné době rovněž vězněna.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …