Kalousek? Už vyhrožoval Skokanovi, že mu rozbije hubu, prozradil John

10.07.2012 20:13

Podle předsedy Věcí veřejných Radka Johna je za výroky Miroslava Kalouska v souvislosti s kauzou CASA jen vyhrožování. To prý zažil na vlastní kůži už i poslanec VV Petr Skokan, kterému ministr prý vyhrožoval, že mu rozbije hubu.

Kalousek? Už vyhrožoval Skokanovi, že mu rozbije hubu, prozradil John
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

"Známe telefonáty pana Kalouska, zná je řada novinářů a dokonce i náš pan (poslanec Petr) Skokan zažil telefonát, kde byly výhružky, výhružky, výhružky," prohlásil v Interview ČT24 předseda VV Radek John. Narážel tím na výroky Miroslava Kalouska v souvislostí s vydáním Vlasty Parkanové.

Poslanec Skokan loni v září informoval média o Kalouskově facce, kterou uštědřil mladíkovi, co ho urážel. "Když pan Skokan informoval o facce mladíkovi, v noci na něj ministr financí křičel, že mu rozbije hubu. Kdo vešel ve styk s ministrem financí, takovéto telefonáty zná," usmál se John.

Bývalý ministr vnitra rázně odmítl, že by v kauze Parkanové šlo o policejní zvůli. „Mě velmi děsí výroky vysokého politika vůči policii,“ uvedl John a označil je za „totální zastrašování“.

Podle něj není možné, aby Parkanová nebyla vydána ke stíhání. Je třeba se dostat v kauze dál, John jmenoval například Martina Bartáka a Jana Fulíka. „Má to odstrašující účinek do budoucna, bude třeba změnit celý systém,“ dodal další pozitivum.

Odmítl, že by Parkanová neměla s kauzou CASA co dočinění. „Ona měla s péčí řádného hospodáře zjistit obvyklou cenu,“ míní předseda VV. Nesouhlasí ani s tím, že u podobných zakázek se toto neprovádí. „Alespoň u té civilní části to mělo být provedeno.“

VV nacházející více řeči s opozicí

Během rozhovoru John naznačil, že se VV postupně sbližují s ČSSD. „Dneska řekl pan Tejc, že buď je chyba na straně policie a pak by měl odstoupit pan Kubice, a nebo je chyba na straně pana Kalouska a měl by odstoupit on,“ prohlásil.

„V této chvíli dokážeme najít více řeči s opozicí,“ řekl také. „S koaličními partnery bych si nesedl, protože od první chvíle měli nůž za zády,“ tvrdil John a dodal, že dokonce jim nabízeli úplatky.

Nezapomněl ani dodat, že za v poslední době časté žádosti o vydání poslanců nese část úspěchu on sám. Odvolal totiž bývalého policejního prezidenta Oldřicha Martinů a zavedl systém, kdy policisté nenahlašují šetření kauzy dopředu. „Já jsem jenom chtěl, aby byl vypuštěn džin z lahve a aby policie začala konat,“ řekl. „Já když se v noci probudím, tak si říkám: bylo to zničující, sebevražedné, ale stálo to za to.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…