Komentátor Práva: Kalousek je český Honza na hromadě hnoje

14.07.2012 10:54

Ministr vnitra Jan Kubice prohlásil, že situace kolem aféry telefonátů mezi Kalouskem a Lessym je neudržitelná. Stejně neudržitelný je ale i jeho útok na policejního prezidenta. V článku pro deník Právo to píše komentátor Jiří Hanák.

Komentátor Práva: Kalousek je český Honza na hromadě hnoje
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Miroslav Kalousek při hlasování

Šéf policie udělal chybu v tom, že sérii telefonických hovorů s Kalouskem týkajících se kauzy CASA nenahlásil nadřízenému. Tím se ale podle Hanáka dopustit stejné chyby jako ministr vnitra v červnu 2006. Tehdy na půdě sněmovny přečetl tzv. Kubiceho zprávu aniž by o tom dopředu informoval tehdejšího ministra vnitra Františka Bublana. "Ve Sněmovně přednesl snůšku drbů a neověřených informací o prorůstání organizovaného zločinu politickými strukturami," připomíná Hanák a dodává, že Kubice tím před volbami poškodil ČSSD.     



Kalousek to pohnojil

Zcela neudržitelná je podle jeho názoru nynější pozice Miroslava Kalouska. Komentátor se přiznal, že s ministrovými názory nikdy nesouhlasil, ale považoval jej za nejschopnějšího pravicového politika. Toto mínění ovšem ztratil po jeho vystoupení ve sněmovně. Tam se prý představil jako český Honza na kupce hnoje. "Nejdříve ovšem tu hnojovou kupku navršil sám řečmi o estébáckých postupech, gestapáckých manýrách a policejních provokacích. Být zahraničním investorem, do takové země bych neinvestoval ani na chov obecního kozla," píše komentátor.
 
V Kalouskově kauze vůbec nejde o dokazování, ale o to, že ministr vůbec vyšetřovateli Mazánkovi a šéfovi policie telefonoval. Hanák v článku konstatuje, že v zavedených demokraciích by už tento samotný fakt stačil na to, aby Kalousek už ministrem nebyl. "Ani kouzelník Čáryfuk z Kalouskových telefonátů nevyčaruje policejní provokace," píše komentátor.

Česká demokracie
 
Česká republika prý ale provozuje svoji vlastní demokracii, která je na západních demokraciích nezávislá. Proto je možné, že jedinou obětí nakonec bude policejní prezident. Bylo by to prý logické. Odvolaný ministr Pospíšil "nebezpečně flirtoval" s nutnou nezávislostí státních zástupců, zdráhání nového ministra spravedlnosti jmenovat "nebezpečnou" Bradáčovou a Lessy je prý jasná linka.  
 
Vláda totiž chce vést boj s korupcí podle hesla "padni komu padni", ale jenom když nic nepadne na její blízké. "Jenom blázen by si mohl myslet, že onen český Honza na kopce hnoje zmizí. Protože Miroslav Kalousek je a bude osudem této vlády," uzavírá Hanák komentář Práva.


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…