Tajemná mluvčí ministra Chalupy. Dřív brala statisíce, teď mlčí

15.07.2012 21:33

Tiskovému odboru ministerstva životního prostředí šéfuje Ilona Vysoudilová, mladá dáma, která předtím působila jako tisková mluvčí pražského dopravního podniku a za několikaměsíční práci vyinkasovala mimořádnou odměnu přesahující 400 tisíc. Nyní se novináři ptali po jejím platě a tisková mluvčí navzdory zákonné povinnosti zveřejňovat dělala drahoty.

Tajemná mluvčí ministra Chalupy. Dřív brala statisíce, teď mlčí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa

Ilona Vysoudilová je jednou z nejúspěšnějších pracovnic ve veřejném sektoru. Když působila jako mluvčí pražského dopravního podniku, obdržela za několikaměsíční činnost prémii ve výši 416 tisíc korun. Navíc si jí všiml ministr životního prostředí Tomáš Chalupa, který jí učinil vedoucí tiskového odboru ministerstva. Server Aktuálně.cz zjišťoval, kolik peněz z veřejných rozpočtů bere na tomto místě.

"V reakci na Vaši žádost sdělujeme, že Mgr. Vysoudilová k poskytnutí informací nedala souhlas vzhledem k negativním důsledkům způsobeným zveřejněním údajů osobní povahy z jejího předchozího zaměstnaneckého poměru s dopadem na její soukromý život,“ uvedl Vladislav Dykast z ministerstva životního prostředí.

Doktor Macek: Je to fascinující dáma

„Jsem přesvědčena, že Vaše dotazy se zcela nepochybně dotýkají mého nejužšího soukromí, a takové informace opravdu nejsem ochotna zveřejňovat,“ odpověděla mailem sama Vysoudilová. Má prý právo poskytnout informace o svém platu bez jakýchkoliv vnějších vlivů a proto je prý serveru Aktuálně.cz poskytovat nebude.

Následně se serveru podařilo získat z ministerstva informaci, že mluvčí Vysoudilová je zařazena v platové třídě 15, stupeň 5, což znamená tabulkovou mzdu 26 880 korun. Ta je však navýšena o osobní ohodnocení, příplatek za vedení a případné jiné bonusy.

Vysoudilové se kvůli jejím odměnám posmíval i známý glosátor Miroslav Macek, který napsal, že tak šikovnou slečnu by nejraději viděl ve funkci prezidentky republiky. „Nikdo jí sice nezná, ale její schopnosti musí být fascinující,“ ohodnotil její skoro půlmilionovou odměnu.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…