Šlechtic snad zešílel: Píše, že Klaus je psychopat a chorobný zloděj

19.07.2012 6:04

JINÝMA OČIMA Jan Berwid-Buquoy, kontroverzní politolog, šlechtic a věčný kritik se teď znovu pustil do prezidenta Václava Klause. Za jeho první kritiku směrem k němu ho dokonce vyhodili z ODS. Teď je členem KDU-ČSL a strefuje se do Klause, jak jen to jde. Na paškál si vzal jeho známé faux pas s chilským perem.

Šlechtic snad zešílel: Píše, že Klaus je psychopat a chorobný zloděj
Foto: Radek Kraus
Popisek: Jan Berwid Buquoy - NEPOUŽÍVAT

"Vrať mi mou tužku!!!" Článek 65, odst. 1, ústavy ČR: "Presidenta republiky nelze zadržet, trestně stíhat ani stíhat pro přestupek." Klaus se tedy může dopouštět drobných zlodějniček, kdy si vzpomene,“ říká Buquoy, žijící na svém zámečku na okraji Tábora.

„Je to tragédie, když potkáte presidenta nějakého státu a musíte být neustále ve střehu, aby se vám něco neztratilo. Sledujete-li životní cestu naší hlavy státu, zjišťujete, že symbol naší současné národní státnosti ve svém dosavadním životě buďto odcizil, na co přišel, anebo se o to alespoň pokoušel. Nejedná se zde ani zdaleka pouze o tužky a plnicí pera. Seznam kleptomanických prohřešků, tohoto, patrně duševně nemocného státníka, je dlouhý,“ uvedl v textu na blogu Aktuálně.cz, který zaslal i ParlamentnímListům.cz politolog, který má dva doktoráty, působil i jako externí spolupracovník Svobodné Evropy a má dvojí občanství, střídavě žije v Česku a v Německu.

Na paškál si bere „kleptomanii“ Václava Klause. A ve svých obviněních a narážkách jde ještě dál, až do krajnosti. To, co si dovolil Buquoy, si snad nedovolil ještě nikdo.



„Kdyby byl Klaus zbaven imunity a v zápětí učiněna domovní prohlídka, patrně by byly nalezeny hromady bezcenných krámů včetně připínáčků, špendlíků, sirek, tužek, kancelářských svorek, tkaniček od bot atd. Prostě případ na permanentní psychiatrické pozorování. Už jeho spolužáci ze školy mu přezdívali „Václav Straka Klaus“. Jakmile prý někdo nechal něco ležet na školní lavici, o přestávce se vzdálil a Klausovi se to zamlouvalo, mohl se s předmětem rozloučit. Chlapec byl velice nadaný, zvídavý a sečtělý. Ovšem půjčit mu zajímavou knihu znamenalo už se s ní nikdy v životě neshledat. V době, kdy byl vynikajícím sportovcem juniorem, zásadně nevracel trička, trenýrky sportovní obuv atd., což ve skutečnosti bylo majetkem sportovních oddílů. V šatnách se ztrácely i portmonky, ale důkaz, že by byl pachatelem Klaus, nelze s odstupem času prokázat,“ tvrdí Buquoy, který si za ostrý jazyk vysloužil opovržení i u takové kapacity, jako je sexuolog a člen ODS, rodák z Tábora Jaroslav Zvěřina. Právě on tehdy spolunavrhl Buquoyovo vyloučení z ODS.  A tak se taky stalo.

Ve vztahu k prezidentu ČR jde do extrémů. Nazývá ho dokonce psychopatem

„Odcizování plnicích per bylo kleptomanovou doménou, dalo by se říci, dlouho před tím než se stal presidentem a v dubnu 2011 navštívil Chile. Již jako nadaný student si vysloužil přezdívku “Václav Krade Péra Klaus“, resp. “Venca Peročmajz“. Jeho bývalý spolužák se nechal slyšet, že prý kradl i zcela obyčejné a bezcenné tužky, aniž by je prokazatelně na něco potřeboval. Zoufalá matka vydávala synovu nemoc za „sběratelskou vášeň“. Podívejme se nyní na některé jeho prohřešky zblízka, přičemž je nutné zdůraznit, že se jedná pouze o tzv. legendární “špičku ledovce“.

V roce 1991 si irská novinářka (podle serveru Christian Monitor) odložila na stůl pár rukavic, kde seděla na banketu vedle Václava Klause. Náhle zpozorovala, že její soused jí rukavice odcizil. Zděsila se: „Proč jste mi sebral rukavice?“ Kleptoman jí propriety vrátil zpět, mumlaje něco o vkusu své ženy. V jednom interview pro deník “Blesk“, přiznal prezidentský kleptoman, že na poradě NATO v říjnu 2010 ukradl v Portugalsku propisovací tužku s nápisem „Lisabon Sumit NATO 2010“,“ jde ještě dále muž, který se ještě před třiceti letyx jmenoval Jan Kopecký. Až pak přijal jméno Berwid-Buquoy, po své matce, která měla skutečně šlechtický původ. Ani ona příliš nekrotila jeho vášně a spíš jej v jeho počínání podporovala. Až do loňska, kdy zemřela.

V případě Klause si nebere Buquoy servítky a jde do krajnosti

„Dne 07. 07. 2011 psychopat uvítal na pražském hradě wimblendonskou vítězku Petru Kvitovou. Sportovkyně mu přinesla ukázat tenisovou raketu, se kterou vyhrála turnaj. Klaus ji před televizními kamerami předal květiny, raketu jí vyrval z ruky a kvapem odešel. Sice se obratem vrátil, ale bez rakety. Vítězka byla posléze nucena vydat prohlášení, že kleptomaniakovi předmět “darovala“. Během jeho návštěvě v Bílovci, dne 25.04. 2012, se zase při zápisu do knihy návštěv, na místní radnici, ztratilo modré kuličkové pero,“ říká a píše dokonce na svůj blog veřejně Jan Berwid-Buquoy, který na svém zámku u Tábora má takové unikáty, jako je pohovka a stůl po Heydrichovi, sedačka po a psací stůl po Churchillovi nebo manželské postele Jana Masaryka.

„Angela Merkelová se za daleko menší přestupky kategoricky rozloučila dokonce s dvěma německými presidenty. Co musí ještě všechno napáchat Václav Klaus, aby se stal pro Českou republiku neúnosným? Teď už snad jenom zbývá znásilnit pětiletou holčičku!“ uzavírá své ostré ataky na Václava Klause, který mimochodem občas jezdí na svou chalupu nedaleko Tábora – Buquoy.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…