Důchodce: Za komunismu jsem se měl jako prase v žitě, teď mě živí dcera

25.08.2012 7:17

Za komunistů jsem se měl jako prase v žitě, tvrdí jeden ze štamgastů v hospodě Na Radnici v Kopidlně. ParlamentníListy.cz se opět vydaly k rezavému nápoji popovídat si o politické situaci. V Královéhradeckém kraji znovu zněly stížnosti a volání po vzbouření lidí.

Důchodce: Za komunismu jsem se měl jako prase v žitě, teď mě živí dcera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pivo

U dřevěného stolu sedím se dvěma muži u piva. Z politiky rozhodně nadšení nejsou, chvílemi dokonce vzpomínají na komunistický režim: „Měl jsem se mnohem lépe, vždyť kolik mladých dneska nedělá, flákají se a tehdy museli dělat všichni,“ rozčiluje se pro ParlamentníListy.cz Václav Kantůrek v důchodu.

Důchodce: Musím si přivydělávat hlídáním slepic

Stěžuje si také, že pracoval poctivě celý život a přitom ho musí živit dcera. „A ještě si přivydělávám hlídáním slepic, jinak by to nešlo,“ říká Kantůrek.
Přidává se k němu i spolusedící. „Politici si vozí pr… zadarmo a co my? Benzín je strašně drahej. A ještě mají pivo i rum za směšný peníze přímo v parlamentu,“ tvrdí senior Zach.

Ani se současným prezidentem nejsou spokojení, kuponová privatizace jim prý stačila: „Prezident je úplně na ho…, začal s kupónovou privatizací a někteří jsou díky tomu dodnes na Bahamách,“ myslí si Kantůrek.

Oba si objednají ještě jeden zlatavý mok a notují si, že nejlepším řešením by bylo vzbouření lidí v České republice. Jinak si budou noví lidé v politice stále akorát převlékat kabáty.

Štamgasti: Ministr obrany hází všechno na Parkanovou

„Ministr obrany všechno hází na Parkanovou, ale v tom musí být mnohem více lidí přece. V armádě všechno začalo, když tam dělal náměstka Kalousek a pak už to šlo od desíti k pěti,“ sdělil Zach redakci.

Nadšení nejsou ani z vystavení kauce exhejtmanovi Davidu Rathovi, který byl zatčen se sedmi miliony korun. „Dovolili mu telefonovat a návštěvy. Zatím na kauci čtrnácti milionů nemá, ale bojím se, že si ty peníze sežene a zdrhne,“ obává se Václav Kantůrek.

O jeho vině však nepochybují, za chvíli si totiž libují, že ho policie dostala. Už prý bylo na čase. Kromě jiného je trápí korupce. „Je to jedno, jestli Petr nebo Pavel, všechno jedna podplacená banda. Spolupráce s firmami je už moc rozjetá,“ řekl Zach.

I přes veškerou beznaděj, která se nad námi vznáší ve vzduchu v kopidlenské hospůdce, pevně doufají, že podzimní i další volby situaci trošku změní. „Věřím, že to lidé politikům vrátí, až půjdou volit. Pomalu, ale jistě jim to spočítají, jak rozkradli naši zem,“ dodal Kantůrek. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …