Zahájení kampaně TOP 09 se účastnili narušitelé. Kalousek je zval na oběd

30.08.2012 18:35

Středočeský kraj je rozkradený. Víc, než si myslíte. S tímto sloganem a Helenou Langšádlovou na transparentu zahájila ve čtvrtek TOP 09 spolu se Starosty a nezávislými svoji celostátní volební kampaň. Kvůli zatčení exhejtmana Středočeského kraje Davida Ratha ji odstartovala v místě jeho bydliště – Hostivici.

Zahájení kampaně TOP 09 se účastnili narušitelé. Kalousek je zval na oběd
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Svůj nesouhlas se stranou přišlo na zdejší náměstí ve 13 hodin za velkého horka vyjádřit i několik desítek protestujících s nápisy "TOPku tady nechceme" a podobně.

„Hostivice je ukázkou toho, jak se krajská politika dělat nemá,“ řekla hned na začátku jednička na hejtmanku TOP 09 ve Středočeském kraji Helena Langšádlová.

TOPkařům nechyběl smysl pro humor. Všichni kandidáti dostali sadu na otevírání vína s nápisem: Volíme maximální otevřenost. Naráželi tak na zatčení Davida Ratha a jeho odůvodnění na sedm milionů korun v rukou.

TOP 09: Protestující byly koupené děti

Slovo si vzal i kandidát na zlínského hejtmana Petr Gazdík a sdělil, že volební kampaň nebude populistická. Narváno pod pódiem lidmi ale nebylo, potlesk se však ozýval často.

Hlavním tématem byla pochopitelně korupce, TOP 09 jasně deklarovala svůj postoj, že nepůjde do koalice a do krajské rady, dokud nebude zajištěná transparentnost kraje: „Po těch malérech, které se táhnou, bych do toho určitě nešla. Jsem pro zveřejňování investic nad padesát tisíc a zveřejňování smluv,“ řekla pro ParlamentníListy.cz Helena Langšádlová.

V řadách protestujících byli kromě politických uskupení i mladí lidé. Většina Topkařů se nad tím usmívala. Ministr financí Miroslav Kalousek je nakonec pozval i na oběd: „Brigádo najatá hnutím Středočeši 2012, zveme i vás na občerstvení,“ zvolal směrem k nim.

Karel Schwarzenberg na zahájení kampaně nedorazil

„Byly to koupené děti, ale to už bohužel k politice patří a nic s tím nenadělám. Každý máme na to jiný názor,“ sdělila Langšádlová. Na dotaz redakce, zda má TOP 09 najaté brigádníky na volební kampaň reagovala: „Určitě ne na kampaních jiné strany. Nás budou doprovázet podporovatelé a mladí členové strany.“

Část volební výpravy se pak symbolicky vydala směrem k zámku Buštěhrad, celou trasu ale nakonec pěšky nešli.

Na zahájení volební kampaně nedorazil předseda strany Karel Schwarzenberg a nikdo z přítomných politků nevěděl, proč. „Kde je, to netuším, ale vím, že měl mnoho povinností na ministerstvu. Ale jinak jsme tu všichni byli,“ vysvětlila redakci Langšádlová.

Do volební kampaně letos TOP 09 a STAN investují přes třicet milionů korun a dalších téměř třicet milionů bude putovat do propagace před krajskými volbami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…