Kalouskovo jojo! Bárta s pohrdáním o premiéru Nečasovi a jeho kmotrech

09.09.2012 13:54

Premiér Nečas, to Kalouskovo jojo, dělá se zvyšováním daní prostor kmotrům napojeným na ODS. Slušným politikem přestal být, když napadl policii, že zemi nebude řídit parta plukovníků. Jestli je Kubice chlap, tak zmizí z ministerstva vnitra. Poslanec Věcí veřejných Vít Bárta si ve Vysokém Mýtě vzal na paškál všechny aktéry aktuálních událostí. Rebelii v ODS hodnotí kladně.

Kalouskovo jojo! Bárta s pohrdáním o premiéru Nečasovi a jeho kmotrech
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vít Bárta při návštěvě Vysokého Mýta

„Hodně fandím tomu, aby to Kalouskovo Jojo jménem Petr Nečas přestalo zvyšováním daní dělat prostor kmotrům napojeným na ODS,“ otřel se drsně o premiéra poslanec Věcí veřejných Vít Bárta, který je nepravomocně odsouzen za podplácení. Ostatně jednoho údajného kmotra i jmenoval.

Rebelové jsou nadějí

„Je to naděje, že …,“ spustil Bárta na adresu šesti rebelů z ODS, kteří se postavili proti stabilizačnímu balíčku vlády a s ním spojenému zvyšování daní, ale dál už se nedostal. Před radnicí ve Vysokém Mýtě si ho odchytily sběratelky podpisů a nepustily, dokud jim neparafoval památníčky. „Osobně si myslím, že v ODS je řada lidí, co mlčí a tiše trpí. Pevně doufám, že se i další přidají na stranu idejí a ne peněz,“ dodal. Věci veřejné kandidují v krajských volbách v polovině krajů, a proto objíždí republiku, aby podpořil spolustraníky. V Mýtě věnoval sto tisíc na sochu Přemysla Otakara II.

Kmotr ODS Frkal

„Vysoké Mýto je město v kraji, kde působí jeden z kmotrů ODS pan Frkal. Přesto pevně doufám, že kmotrovská ODS bude převálcována lidmi se zdravým rozumem, kteří si uvědomí, že zvedání daní, kvůli rozhazování ze státního rozpočtu, je v tuto chvíli nesmysl. Ostatně právě tady ve Vysokém Mýtě a mýtné znamená daně, si je to dobré připomenout,“ řekl ParlamentnímListům.cz Bárta.

Anketa

Souhlasíte s V. Bártou, že P. Nečas je jen hračkou M. Kalouska?

95%
5%
hlasovalo: 854 lidí


Třeba dodat, že Jiří Frkal je blízkým spolupracovníkem ministra dopravy Pavla Dobeše, lobbista a bývalý majitel firmy Media Flow známé v souvislosti s mistrovstvím světa v lyžování v Liberci.

Načas v kmotrovském bahně

Premiér Nečas začal podle Bárty vládnout jako čistý politik. „Je k jeho škodě, že skončil jako jojo Kalouska. Myslím si, že od momentu, kdy prohlásil, že tuto zemi nebude řídit parta plukovníků a podplukovníků, a udělal tak v kontextu kauzy TOP 09 z ministerstva obrany, začal pád čistého Petra Nečase do hlubokého kmotrovského bahna,“ podotkl Véčkař. Jde o kauzu vojenských transportních letounů CASA, kvůli níž byla obviněna poslankyně TOP 09 Vlasta Parkanová. Pro straší čtenáře je nutno vysvětlit, že jojo či yo yo je hračka tvořené dvěma disky spojenými osou a ložiskem, okolo nichž je omotán provázek. Když se provázkem trhne, jojo se na něj nabalí a tak pořád dokolečka.

Kubice, ať jde domů

Ostatně Bártu štvou i nedávné zvraty v policii. „Doufám, že ministr vnitra Jan Kubice je čestný chlap a z funkce odjede. Slíbil totiž, že když se ukáže odvolání policejního prezidenta Petra Lessyho jako nemravné a proti pravidlům, tak skončí. Podle mě to Lessy v posledních dnech jasně dokázal,“ pustil se Bárta do šéfa vnitra. „Důvody Lessyho odvolání vidím jako velmi výraznou a jasnou lež. Kubice dal jasný slib, tak ať je formát a jde domů,“ dodal k tomu.

Přiškrcené Česko

V současnosti by se podle Bárty prostě daně zvyšovat neměly. „Je to myšlenka nejen ve Vysokém Mýtě, ale všude v Česku vysoce aktuální a naprosto pravdivá. Jestliže se nyní daně zvýší, tak se Česko přiškrtí ještě více, než v současnosti přiškrcené je,“ dodal. Vít Bárta byl necelý rok ministrem dopravy, ale na funkci po vypuknutí kauzy financování poslanců Věcí veřejných rezignoval. Na začátku roku byl odsouzen za podplácení, ale na místě se odvolal, takže rozsudek není pravomocný.





Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…