Zemanovi Zemanovci mají na Vysočině jen 32 kandidátů do krajských voleb

06.10.2012 19:58

Krajské volby se nezadržitelně blíží. Všichni jsou napnutí, jak volební boj dopadne. Zda si kraje zachovají oranžovou barvu, vymění ji za modrou, nebo někde zvítězí rudá? Jak to ale dopadne na Vysočině, v kraji, kde žije expremiér, předseda SPOZ a kandidát na prezidenta Miloš Zeman?

Zemanovi Zemanovci mají na Vysočině jen 32 kandidátů do krajských voleb
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Kandidát na prezidenta a čestný předseda SPOZ Miloš Zeman na mítinku ve Varnsdorfu

Nejstarším kandidátem v Kraji Vysočina je 78letý MVDr. František Prát, který kandiduje do krajských voleb za Stranu zelených. Podle vyjádření Českého statistického úřadu jde o důchodce z Jihlavy.

Naopak nejmladšími jsou dva kandidáti. Oba jsou studenti. První je 18letý Jakub Hammer za stranu Moravané, který pochází z Bystřice nad Pernštejnem
Druhým nejmladším je stejně starý Vojtěch Prchal, student z Jihlavy, který kandiduje za  Stranu zelených.

Na Vysočině kandiduje celkem 646 kandidátů. 496 je mužů a 150 žen.
Celkem 323 je jich ve věku 30 - 49 let, přičemž průměrný věk je 46,16 roku /46,13 muži – 46,25 ženy/.

Kandidátů bez politické příslušnosti je 293. Na Vysočině by se dalo očekávat, že nejvíce kandidátů bude mít Zemanova SPOZ, ale není tomu tak.

Nejvíce kandidátů na Vysočině má: KSČM 48, dále pak ČSSD 45, ODS 45, KDU-ČSL 40 a „Zemanovci“ mají 32 kandidátů do voleb.

Nejméně má pak Česká pirátská strana 3 a ČSNS 2.

„Věříme, že lidé k volbám přijdou a rozhodnou se správně. V současné době mne zaměstnává právě i prezidentská předvolební kampaň, které se zcela věnuji,“ uvedl pro ParlamentniListy.cz Miloš Zeman. S tím, jak to v krajských volbách dopadne, se prý nechá překvapit.

SPOZ nevylučuje, že by v případě vítězství ČSSD mohli tvořit koalici v kraji, například i s dalšími stranami či uskupeními.

Jeden z kandidátů kandidaturu odvolal. Je za Národní socialisty. Žádné jiné potíže se zatím až doposud v souvislosti s předvolební účastí a agendou neobjevily.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…