Středočeský mítink ODS: Klobásy a muzika. Politici ne

07.10.2012 8:54

Zábavné rodinné odpoledne pro rodiče s dětmi uspořádala středočeská ODS jako lákadlo při volební kampani. Ve čtvrtek zamířily modré slunečníky, skákací hrad a stánky pod nymburské hradby do zdejšího parku. Proslovy se nekonaly, místo nich se zpívalo na pódiu.

Středočeský mítink ODS: Klobásy a muzika. Politici ne
Foto: ddm-mb.cz
Popisek: Mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati

Při začátku, kolem jedné hodiny odpoledne, se na „modré“ území vydalo jen pár jedinců. Během několika desítek minut sem začaly mířit maminky s dětmi, aby využily zábavy a atrakcí zdarma. ParlamentníListy.cz byly u toho.

Přišly jsme na skákací hrad, říkaly maminky

Přišly jste na kampaň, nebo na skákací hrad s dětmi? „Jsem tu na skákacím hradu kvůli dětem. Koho budu volit ještě nevím, ale určitě to nebude ČSSD, komunisti nebo Zemanovci,“ odpověděla na otázku redakce čtyřiatřicetiletá Tereza na mateřské dovolené.

Mezi lidmi rozdávali pomocníci žetony, které každý z příchozích hodil do určité oblasti: zdravotnictví, školství, sociální služby, hasiči nebo doprava. Pro děti tu bylo atrakcí a her nejvíce. Pod každým modrým slunečníkem čekalo malování na obličej, balónky, chůze po kladině, házení míčků, rybaření nebo střílení míčem na bránu.

Místo proslovů muzika

Podle čtyř návštěvníků na lavicích u stolu, kteří si zrovna dopřávali klobásu zdarma, se jít volit musí. „Poslední dobou žasneme nad tím, co se v politice děje. Říkala jsem si, že už se na ty zprávy radši ani nebudu dívat. Je jedno, jestli je tam Petr nebo Pavel, ale myslím, že teď se věci pohnou k lepšímu,“ řekla seniorka Jana Třešňová.

V parku pod nymburskými hradbami zněl Mumuland

Písně Mumuland a Michaela Jacksona z reproduktoru vystřídala zpěvačka Michaela Šrámková a po ní country kapela. Postupně přibývalo více lidí. Redakce oslovila čtyřčlennou rodinu u dalšího stolu. „Nejvíce se mi líbí, že jsem tu dostala tričko,“ sdělila dvaasedmdesátiletá Jaroslava. Volit prý bude jedině občanské demokraty.

Spolusedící podnikatel Jirka přišel prý na skákací hrad s dítětem i na kampaň a spojil tak obojí dohromady. Komu dá svůj hlas u volební urny, si ale chtěl nechat pro sebe.

Hlavní kandidát na hejtmana Středočeského kraje Raduan Nwelati na místě nebyl, údajně měl dorazit později. Mezi modrými slunečníky nebyl první dvě hodiny k vidění ani žádný jiný kandidát občanských demokratů.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…