Šéfka sněmovny Němcová: Rebely ve straně nemáme

05.10.2012 18:56

Podle šéfky Poslanecké sněmovny Miroslavy Němcové ODS nemá žádné rebely. Političku více než oni v současnosti zajímá, jak TOP 09 zařídí obsazení postu po Jaromíru Drábkovi.

Šéfka sněmovny Němcová: Rebely ve straně nemáme
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předsedkyně sněmovny a první místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová

Šéfka Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS) logicky z toho, že se opět vyprázdní jedno z ministerských míst, nadšená není. Je však daleka úvahy, že ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek aféru kolem svých z korupce podezřelých podřízených schválně načasoval.

Drábek to načasoval?

"Nechci pana Drábka podezírat z toho, že si to načasoval," uvedla v pátečním Interview ČT24 Němcová. Dodala, že otázku na to, zda vláda tuto další aféru ustojí, si kladou všichni.

Měsíc bezvládí?

"Ne že tady bude měsíc bezvládní, takhle státní sféra fungovat nemá," sdělila v pořadu s tím, že se hrozí neobsazeného postu resortu.

Problémy ve vlastní straně ale příliš neakcentuje. "Problémy se šesti poslanci, kteří nechtějí podpořit vládní balíček, ten samozřejmě máme, já sama je rebely nenazývám, mají jiný názor na to, jak má fungovat vláda," řekla v pořadu s tím, že zmiňovaní poslanci ji překvapili více než stanovisko prezidenta Václava Klause. Ten ho má prý dlouhodobě neměnné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …