Zhnusený Krampol: Lidi, s komunisty ráj nepřijde. Jsme definitivně v hajzlu

16.10.2012 16:43

JINÝMA OČIMA Podle herce a moderátora Jiřího Krampola je jedno, zda Čechům bude vládnout pravice, nebo levice. Právě té dali 23 let po revoluci o uplynulém víkendu voliči zelenou. Krampol je zděšen. Stejně jsme prý "v hajzlu".

Zhnusený Krampol: Lidi, s komunisty ráj nepřijde. Jsme definitivně v hajzlu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Krampol

Výsledky voleb, které česká zastupitelstva zbarvily do rudooranžova, zřejmě nepřekvapily téměř nikoho. Překvapen tak není ani herec Jiří Krampol, který dlouhodobě kritizuje nejen směřování české politiky, ale i země obecně. Z výsledků voleb a uvažování lidí je ale výrazně zklamán.

Komunisté ráj nenastolí

"Jestli si někdo myslí, že komunisté a socialisté nastolí v této zemi ráj, tak to se plete. Tady je to už v hajzlu definitivně," řekl ParlamentnímListům.cz populární herec a moderátor, jenž právě v dobách končícího socialismu proslul kritikou režimu, který si bral na paškál v duelu se Slávkem Šimkem.

V socialismu hlady neumřeme

"Socialismus neobhajuju, v socialismu nikdo nic nemá, ale ani neumře hlady," vysvětluje Krampol s tím, že rozdělovat v současnosti politickou scénu na levici a pravici je hloupost.

"Všichni blbnou lidem hlavu žvástama, všichni něco slibují, ale nesplní. Přitom by se měli zabývat hlavně tím, aby tady lidé měli na žrádlo," smutní Krampol. Toho v názorech na hrůzný vývoj České republiky utvrdila i skutečnost, že měl před nedávnem možnost hovořit se svým přítelem ze Spojených států.

Lidé z USA nechápou: Proč volíte komunisty?

"Přijel sem kamarád z USA. Absolutně nechápal, jak dvacet tři let po revoluci a po čtyřiceti letech nadvlády komunistů tady můžou lidé volit v takovém množství právě komunisty. Tomu nikdo nemůže věřit," lituje Krampol. On sám ale zaskočen vývojem není. "Dalo se to čekat. Kam pravice zemi přivedla? Všechno snížili, všechno zdražili. Z mého okolí se už téměř všichni odstěhovali. Nemají na činži," lituje Krampol s tím, že výsledky voleb jsou smutným svědectvím toho, jak Češi v současnosti uvažují.

Zvonili jsme klíčema. Proč?

"Proč jsme zvonili klíčema? diví se Krampol. Pro to, aby chudí byli ještě chudší, a bohatí bohatší? Jsem zhnusen," uzavírá pro ParlamentníListy.cz známý herec a moderátor.

O uplynulém víkendu se konaly volby do krajských zastupitestev a první kolo voleb do Senátu. V krajských volbách Česko ovládla ČSSD a KSČM. ODS vyhrála pouze v Plzeňském kraji.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …