Europoslanec Strejček bude kandidovat na místopředsedu ODS

17.10.2012 15:47

Europoslanec, člen Výkonné rady ODS a předseda regionálního sdružení ODS Vysočina Ivo Strejček bude kandidovat na místopředsedu ODS.

Europoslanec Strejček bude kandidovat na místopředsedu ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Strejček

"Po zralé úvaze jsem se rozhodnul požádat každého z vás o podporu mé nominace na funkci místopředsedy ODS. Je to rozhodnutí, které opírám o odpovědnost k historii i budoucnosti ODS, ale je to i rozhodnutí plynoucí z odpovědnosti k mému svědomí," napsal Strejček členům ODS v kraji Vysočina.

Podle Strejčka voliči ODS již celostní výkon politiky ODS nestál za to, aby šel k volbám a dal ji svůj hlas. "Náš volič nám vzkázal, že už jsme mu lhostejní. Tyto volby nebyly selháním našich kandidátů, nebyly důsledkem sporu o daně. Tyto volby byly o ODS. Lhali bychom si, kdybychom si nepřiznali, jak často nám lidé, kteří nás vždy volili (a často se sebezapřením jako „jedinou možnou volbu“), říkali, že teď už „opravdu ne“. Žádná politická strana nemá ve svém rodném listu vepsáno, že její existence je nekonečná a navždy. Je zcela zjevné, že si to s výsledky krajských a senátních voleb musíme uvědomit i my. Je to bolestivé a palčivé, ale jedině takto ostře viděná skutečnost nám může pomoci vstát z popela," vurcuje Strejček.

ODS ve svém vlastním zájmu, ale také v zájmu této země, musí podle Strejčka učinit rozhodnou a viditelnou změnu. "Vidím-li situaci tak, že nelze vyloučit ani kolaps a zánik naší politické strany a v kontextu reality, ve které komunisté hlásají, že „jsou připraveni vládnout“, bych si do konce svého života vyčítal, že já jsem neudělal nic," varoval Strejček.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…