Podnikatelé ze severu Mládkovi: Ať si zkusí makat rukama sám na sebe

20.03.2013 9:07

Nehorázná dehonestace pracujících lidí, absurdní zesměšňování toho, že se někdo snaží uživit na vlastní pěst a slepota vůči složitým podmínkám a kocourkovské byrokratizaci vůči živnostníkům. To cítí drobní podnikatelé na severu Čech, kde právě oni jsou mnohdy těmi, kdo nešponuje tamní statistiky nejvyšší nezaměstnanosti do ještě závratnějších výšek.

Podnikatelé ze severu Mládkovi: Ať si zkusí makat rukama sám na sebe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Mládek na tiskové konferenci ČSSD

Proti neuctivým výrokům stínového ministra financí Jana Mládka (ČSSD) se pro ParlamentníListy.cz shodně vyjádřilo i několik členů regionální Hospodářské komory.

Reakce jsou vesměs ukázkou toho, jak jsou živnostníci šokováni znevažováním své poctivé práce. „Domnívám se, že plky Jana Mládka nemá cenu komentovat. Jeho dvouletá kariéra v KSČ ho zřejmě ovlivnila asi více, než si sám uvědomuje. Pěkná ukázka hospodářské politiky Made in ČSSD,“ vyjádřil se například Mostečan Václav Purchart, který v roce 2007 rozjel v Ústeckém kraji úspěšnou myšlenku televizních informačních LCD televizí v autobusech, trolejbusech a tramvajích. Dnes je „obhospodařuje“ ve 137 českých městech a obcích.

Svůj názor se nebojí ze stejného regionu vyjádřit ani Milan Kamír, producent a manažer baviče Vládi Hrona, rodáka ze severočeského Mostu. „Podnikatel to má v tomto státě hrozně těžké. Zvlášť, když se hodí socialistům jako předvolební populistické gesto,“ neodpustil si komentovat pro ParlamentníListy.cz.

Živnostník versus politik: Kdo koho by správně měl kritizovat?

Hledat rozdílný názor u členů tamní hospodářské komory by bylo jako hledat jehlu v kupce sena.  „Ať si zkusí makat rukama sám na sebe. Jenom kdyby jeho někdo označil za parazita!“ vyjádřil se například Vladimír Kubát, podnikatel v oboru elektro. Svůj názor ParlamentnímListům.cz sdělil rovněž Petr Komma, jednatel a ředitel obchodní divize společnosti Inelsev, která dvanáct let podniká v investičbní výstavbě, v oborech průmyslové automatizace a elektrotechnických slaboproudých i silnoproudých zařízení: „Udělejte pravdivé srovnání živnostníka a politika! Uvidíme, kdo má právo o kom co říkat….“

Ulevit zaměstnancům by se mohlo, ale ne jitřit nesnášenlivost

Za skandálnost považuje vyjadřovat se takto o poctivě pracujících lidech Ivan Boublík, který se na severu Čech živí poskytováním pojízdné zvukové reklamy. „Ještě horší je uměle vyvolávat nesnášenlivost mezi dvěma společenskými skupinami. Dobrá cesta by byla ulevit na sociálním a zdravotním pojištění zaměstnancům,“ uvedl Ivan Boublík pro ParlamentíListy.cz a dodal ironicky: „Je dobře, že ten pán je jen stínový ministr.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…