Andrej Babiš pro PL: Za teroristický útok v Berlíně může Merkelová, ohrožuje celou Evropu

20.12.2016 13:41

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, kdo podle nich nese odpovědnost za aktuální teroristický útok muslimského uprchlíka v Berlíně a jaké poučení by si z toho měla vzít ČR a jaká opatření by měla ČR udělat. Podle Andreje Babiše nese odpovědnost Angela Merkelová.

Andrej Babiš pro PL: Za teroristický útok v Berlíně může Merkelová, ohrožuje celou Evropu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Podle mě za tento otřesný čin bohužel může migrační politika německé kancléřky Angely Merkelové. To ona dovolila, aby se migranti dostávali do Německa a celé Evropy v nekontrolovaných vlnách, bez dokladů, a tedy bez znalosti, kdo skutečně jsou. Německo za tuto politiku platí vysokou daň – je to už několikátý útok teroristů na Němce v jejich zemi. Němečtí i unijní politici by si měli konečně přiznat, že musí zastavit tok migrantů do Evropy mimo evropský kontinent a přestat s tou politickou korektností, kterou ohrožují Němce i celou Evropu,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda hnutí ANO a první vicepremiér Andrej Babiš.

„Řešením je mír v Sýrii a návrat migrantů do jejich domovů. V Evropě není pro ně místo. Musí počkat v uprchlických táborech v Turecku. Migraci z Afriky zastavit v Libyi a domluvit pro státy, ze kterých prchají, finanční pomoc, aby neodcházeli ze svých domovů,“ navrhl řešení Babiš.

Vyjádření dalších politiků přineseme.

Pákistánský uprchlík?

Černý nákladní vůz s polskou poznávací značkou vjel vysokou rychlostí na vánoční trh na náměstí Breitscheidplatz v pondělí kolem dvacáté hodiny. Davem lidí projel zhruba 50 až 80 metrů a zdemoloval několik stánků, než se zastavil na okraji Budapešťské ulice. Zemřelo 12 lidí, 48 vyvázlo se zraněním. Polovina z nich zůstává v úterý v nemocnici, někteří z nich jsou zraněni vážně.

Řidič, jehož policie dopadla na útěku v rozsáhlém berlínském parku Tiergarten asi dva kilometry od místa tragédie, je podle informací experta na terorismus Michaela Götschenberga 23letý Pákistánec. Do Německa se prý dostal na sklonku loňského roku. Podle serveru Die Welt je podezřelým Pákistánec jménem Naved B. Dočasné povolení k pobytu měl podle serveru od června letošního roku.

Nyní ale policie přišla se zprávou, že zadržený muž není pachatelem, ale že pachatel stále uniká a je ozbrojen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …