Arcibiskup Duka podpoří pochod proti gayům na ochranu rodiny

25.07.2012 21:27

Mladí křesťanští demokraté (MKD) pořádají v sobotu 18. srpna 2012 pod záštitou pražského arcibiskupa a kardinála Dominika Duky třetí ročník Pochodu pro rodinu, který se uskuteční ve stejný den jako plánovaný pochod homosexuálů Prague Pride.

Arcibiskup Duka podpoří pochod proti gayům na ochranu rodiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský arcibiskup Dominik Duka

„Cílem pořádání letošního ročníku Pochodu pro rodinu je stejně jako v minulých letech nutnost poukázat na stav v naší společnosti, kdy zájmy tradiční rodiny nejsou podle našeho názoru dostatečně hájeny a slovo rodina jako hodnotový pojem čím dál více ztrácí na svém významu. Považujeme za znepokojivé, když se ve společnosti mluví výhradně o právech homosexuálů, zatímco zájmy tradiční většinové rodiny nikdo nehájí,“ říká pro ParlamentníListy.cz předseda MKD Petr Jurčík.

Postavení rodiny není dobré, varuje Duka

Arcibiskup Dominik Duka nad letošním Pochodem pro rodinu převzal záštitu a své důvody vysvětluje v dopise, který mají ParlamentníListy.cz k dispozici. „Píšete, že cílem pochodu je podpořit neodmyslitelné postavení tradiční rodiny v dnešní společnosti a žádáte mě o převzetí záštity. Postavení rodiny v dnešní společnosti není dobré, a proto záštitu nad III. ročníkem Pochodu pro rodinu rád přebírám...Všechny organizátory Pochodu pro rodinu již nyní pozdravuji a posílám jim své požehnání,“ napsal kardinál Duka v dopise.

"Již z předběžného programu Prague Pride je zřetelné, že se nejedná o otázku práva menšiny na toleranci, ale o propagaci uvolněného životního stylu, který není zodpovědný, důstojný a krásný. Naopak rozvolněný sexuální život, pohrdání těmi, kteří obětují v rodinném životě mnohonásobně víc růstu společenských hodnot a tím obohacují celou společnost, přivádí mě k smutku nad takovýmto způsobem zviditelňování se. Především ve vztahu k dětem požadavky zmíněných protagonistů Prague Pride na adopci popírají de facto právo dítěte na své biologické rodiče, otce a matku. Nechť jsou v tomto případě připuštěni ke slovu skuteční odborníci, dětští psychiatři, psychologové, právníci a sociální pracovníci. Takovéto akce mediální cestou vytěsňují ze společnosti opravdový vhled do vážnosti problému," uvedl na adresu loňské Prague Pride Duka.

Jurčík se vyjádřil i k samotnému festivalu Prague Pride. „Naše společnost v ČR není zvyklá na akce podobného druhu. Nemám nic proti homosexuálům jako takovým, ale způsob jejich prezentace mi připadá jako silný exhibicionismus. Akce podobného druhu na mě působí, že se homosexuálové snaží vnucovat svou odchylku od normálu ostatním lidem. Když jsem viděl záběry z loňské Prague Pride, tak se divím, že jí některé významné osobnosti poskytly záštitu. Sám znám několik homosexuálů, kteří tuto akci považují za nejhorší dny v roce a říkají, že takové věci mají zůstat v soukromí,“ řekl Jurčík.

Pochod zakončí bohoslužba

Mladí křesťanští demokraté jsou křesťansko-konzervativním občanským sdružením a jsou mládežnickou organizací KDU-ČSL. Organizace má více jak 700 členů ve všech krajích. Z řad MKD vzešel i současný předseda strany KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Trasa letošního pochodu začne ve 12:00 na rohu ulic Washingtonova a Politických vězňů a povede přes Ovocný  trh a Uhelný trh až ke kostelu sv. Jiljí, kde bude zakončen bohoslužbou. Proti homosexulismu je namířena i manifestace Akce D.O.S.T. s názvem „Obrana hrdosti normálních lidí“, které má připomenout nenahraditelnou hodnotu heterosexuálního manželství a rodiny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …