Bárta prý bude zadržen na 72 hodin a v neděli předstoupí před soudce

01.11.2013 13:41

VÍME PRVNÍ Exposlanec a zakladatel Věcí veřejných Vít Bárta byl zadržen Generální inspekcí bezpečnostních sborů. Má být zadržen na 72 hodin a v neděli předstoupit před soudce, který rozhodne o uvalení vazby.

Bárta prý bude zadržen na 72 hodin a v neděli předstoupí před soudce
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Vít Bárta volí

Podle informací ParlamentníchListů.cz byl Bárta zadržen ve čtvrtek mezi 13. a 14. hodinou před hotelem Four Seasons a bylo mu i sděleno obvinění. Dle informací redakce by měl být Bárta zadržen na 72 hodin a v neděli předstoupit před soud, který rozhodne o uvalení vazby.

Druhým zadrženým je podle serveru Česká pozice plukovník protikorupční policie Jan Petržílek. Případ se prý týká vynášení informací z policie.

Neví se, o co jde

O Bártově zadržení informoval web Novinky.cz, který se odvolává na důvěryhodný zdroj z bezpečnostních složek, i Prvnízprávy.cz. Podle serveru TN.cz případ může souviset s nedávným vyšetřováním bývalého policejního prezidenta Petra Lessyho. Novinky.cz spekulují o souvislosti s kauzou Romana Janouška.

GIBS odmítla o případu poskytovat informace, když odkázala na zákon o ochraně utajovaných informací.  

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …