Během pandemie starostka ANO objednala Krajčův koncert. „Ceně jsme nemohli uvěřit!" svěřil se místní politik. Zpěvák měl ve smlouvě i to, koho nesmí kritizovat

22.03.2021 4:44

ParlamentníListy.cz v neděli informovaly o honoráři Tomáše Kluse. Přinesli jsme smlouvu z dubna 2019. Na jedné straně je pořadatel, Městské kulturní zařízení Horšovský Týn, na straně druhé manažer Petr Procházka. Zpěvák si podle dokumentu za tříhodinovou show přišel na 275 tisíc + DPH. Na to konto se redakci ozval bílinský zastupitel, aby se pochlubil, jak chodí věci u nich.

Během pandemie starostka ANO objednala Krajčův koncert. „Ceně jsme nemohli uvěřit!" svěřil se místní politik. Zpěvák měl ve smlouvě i to, koho nesmí kritizovat
Foto: repro FB, tan
Popisek: Richard Krajčo v Bílině, září 2020

Anketa

Byl by Ivan Bartoš dobrý premiér?

1%
97%
2%
hlasovalo: 21204 lidí
„Tomáš Klus vzal nezvykle vysoký honorář ještě před pandemií, takže to bylo v běžném konkurenčním prostředí. U nás si v září během pandemie udělalo kulturní centrum show Richarda Krajča, stálo to ještě víc," svěřil se náš zdroj z města, kde vládne Babišova starostka Zuzana Schwarz Bařtipánová. Místostarostkou je mimochodem Marcela Dvořáková z ODS. Spolupráce ANO a ODS je v tomto sedmnáctitisícovém městě v Ústeckém kraji zjevně bezproblémová.

„Na to se podívejte, jak se hospodaří, v ANO o tom samozřejmě věděli, jinak by to nebylo!" dodal muž, jehož identitu známe. „Nechci si s lidmi, jako je starostka nebo její kolega Richter (poslanec ANO za Ústecký kraj, pozn. red.), dělat starosti, nemá to smysl," uzavřel.

ParlamentníListy.cz příslušnou smlouvu obdržely.

Smluvní strany se v ní dohodly na tom, že účinkující, hudební duo Richard Krajčo a Nikolaos Grigoriadis, vystoupí se svou hudební produkcí „na akci pořádané Pořadatelem v níže uvedeném městě, v níže uvedený den, čas, s hudební produkcí minimálně v délce uvedené níže“.

Právnické ptydepe v běžné řeči znamená, že se Richard Krajčo dohodl s Kulturním centrem Bílina, že dne 5. 9. 2020 vystoupí během akce Bílinské Slavnosti aneb Den horníků v Bílině. Jeho vystoupení podle smlouvy trvalo šedesát minut a vyšlo na neuvěřitelných 300 tisíc + DPH.

Jednou z Krajčových povinností dokonce bylo, aby byl plně způsobilý k provedení hudebního vystoupení a aby se vyvaroval negativních projevů dotýkajících se jakýmkoliv způsobem smluvních partnerů pořadatele. Na straně druhé si Krajčo vyžádal tři parkovací místa, ostrahu parkoviště, šatnu pro čtyři osoby a šest kusů 0,5 l neperlivých vod.

Ze Smlouvy s účinkujícím „Richard Krajčo“ o zajištění hudební produkce
 
................
 

Ze smlouvy také vyplývá, že byla oběma stranami podepsána už v červnu 2020.

ParlamentníListy.cz inkriminovaný koncert našly. Dodnes je krátký záznam ke shlédnutí na Facebooku Kulturního centra Bílina, kde jej necelá stovka fanoušků ocenila zdviženým palcem. Komentující se shodli na tom, že akce byla super a skvělá.

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23919 lidí
Největší pozdvižení mezi fanoušky ovšem vyvolalo rozhodnutí Richarda Krajča a kapely Kryštof v polovině roku 2019. Po oznámení, že kapela ukončila spolupráci s koncernem Agrofert, spadajícím do svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO), se na ni a jejího frontmana snesla ostrá kritika a posměch z řad mnoha diskutujících. Kapela čelila přirovnáním ke komunistické herečce Jiřině Švorcové, exkomunistům či posměškům označující její členy za krysy. „Tak teď už jen zbývá, aby Krajčo poučoval z pódia lidi, že svoboda je krásná a zásadní a Havel byl nejlepší,“ poznamenal například exposlanec za TOP 09 František Laudát.

Richard Krajčo je divadelní a filmový herec, zpěvák, písničkář a frontman skupiny Kryštof. Původně se vyučil elektrikářem. Po maturitě studoval na Vysoké škole báňské v Ostravě, studium ale po několika semestrech ukončil a začal se věnovat hudební kariéře, nejdříve jako DJ v klubech. V Havířově roku 1993 založil hudební skupinu Kryštof. V letech 1998 až 2009 moderoval v České televizi společně s Alešem Juchelkou hudební hitparádu Medúza. V roce 1999 získal první angažmá v Divadle Petra Bezruče v Ostravě – roli Hamleta. O rok později získal Cenu Alfréda Radoka v kategorii Talent roku. Od roku 2003 byl členem Činohry Národního divadla v Praze, kde však v roce 2013 na protest proti způsobu odvolání ředitele první scény Jana Buriana ministrem kultury Jiřím Balvínem skončil. (Wikipedia, redakčně kráceno)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …