Bezpečnostní kamery v domě zavražděného Housky byly asi nefunkční

24.11.2013 20:38

Bezpečnostní kamery, které mohly zachytit pondělní vraždu Romana Housky v Chomutově, byly buď atrapy, nebo v kritickou dobu nefungovaly. Podle informací různých médií to zjistili vyšetřovatelé, kteří přitom doufali, že jim záběry z kamer pomohou objasnit okolnosti úmrtí podnikatele a vlivného sociálního demokrata.

Bezpečnostní kamery v domě zavražděného Housky byly asi nefunkční
Foto: Jaroslav Bukowski
Popisek: Zavražděný člen ústeckého Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Houska

Na skutečnost, že kamery vraha podle všeho nezachytily, upozornil deník Blesk a týdeník Respekt. Chomutovský deník pak dokonce zpochybnil nápis na domě v Kamenné ulici o tom, že objekt hlídá kamerový systém bezpečnostní agentury IBA. Jednatelka této agentury uvedla, že její firma v domě zavražděného podnikatele Housky a jeho partnerky, vicehejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové, žádné kamery nemá. Dům je prý jen napojen na pult centrální ochrany.

Respekt navíc připomněl, že krátce po vraždě někdo o několik kilometrů dál vykradl dům bývalého senátora za ODS Alexandra Nováka, který je momentálně ve vězení za korupci. Podle Respektu oba činy mohou souviset, protože tyto muže pojila léta intenzivní spolupráce. Stejný názor má prý rovněž policie, která oba případy vyšetřuje v příčinné souvislosti. Není vyloučené, že mohlo jít o stejného pachatele.

Nezemřel ihned po zásahu

Podle Respektu Houska zřejmě nezemřel ihned po zásahu čtyřmi střelnými ranami, z nichž jedna mířila do obličeje. "Podle nalezených stop krve v garáži i před ní s tělem buď někdo manipuloval (což je vzhledem k politikovým sto třiceti kilogramům méně pravděpodobné), nebo se po výstřelech ještě chvíli malátně pohyboval, než se definitivně sesul k zemi," uvedl týdeník.

Přes oběť pak někdo přehodil celtu tak, že byla vidět jen část dlaně s prsty. V této pozici Houskovo tělo našel šéf chomutovské stavební firmy RRR Vlastimil Rindoš. Poblíž celty ležela malá plastová krabička se svítícím červeným světlem, takže společně s dalšími lidmi včetně Vaňhové, kteří následně na místo dorazili, ve strachu z výbušniny tělo odkryto nebylo. To učinila až policie, od níž se vicehejtmanka dozvěděla, že je její partner mrtev, dodal Respekt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …