Blbci. Trump má koule. Miloš Zeman zostra nastoupil na sál plný mládeže

26.01.2017 12:51

Prezident republiky Miloš Zeman v rámci své návštěvy Plzeňského kraje zavítal mezi žáky středních škol v Domažlicích. Hovořilo se nejen o jeho kadeřníkovi, ale i o důležitějších tématech, například o migrační krizi či o ozbrojování civilních občanů.

Blbci. Trump má koule. Miloš Zeman zostra nastoupil na sál plný mládeže
Foto: archiv
Popisek: Miloš Zeman na domažlické střední škole

„Víte, že zastávám dlouhodobý názor, že po dlouhá desetiletí byly české země technickou základnou rakousko-uherského mocnářství. Bylo zde soustředěno zhruba 70 % průmyslové produkce. Bohužel začátkem 90. let došlo k pokusu tuto tradici zvrátit, prohlásit průmysl a řemesla za něco zastaralého a udělat z nás národ advokátů a ekonomů. Pak se ukázalo, že nás ekonomové a advokáti neuživí,“ poznamenal úvodem setkání Zeman. Studentům pak popřál v jejich práci hodně štěstí. „A samozřejmě také vysoké platy,“ dodal.

První dotaz pak směřoval ke kadeřníkovi, kterého Zeman má. „Chodí mě stříhat jednou měsíčně. A jeho honorář je asi stonásobně nižší než honorář francouzského prezidenta Francoise Hollanda,“ vzpomněl si na aféru Zeman. „Když jsem se podíval na těch jeho pár chlupů na hlavě, nevím, za co ho platí. Já mám poměrně hustý vlas, ale i tak platím svému Sebastianovi 700 korun. Já vím, že je to dost, v Novém Veselí mě ostříhali za 60 korun, ale pak mně moje žena říkala, nevycházej z domu, neboť vypadáš jako oškubaná slepice,“ řekl.

Své pak Zeman řekl k migrační krizi. „Neštěstí je, že si říkáme, že nás migrační krize nezasáhne ani v budoucnosti. U nás je spíše tranzitní migrace, kdy přes nás migranti spíše přecházejí a jdou například do Německa, kde dostávají vyšší sociální dávky. Na povodeň se také nepřipravujeme tím, že povodňové bariéry připravujeme až v době, kdy se valí voda. Zastávám tedy názor, abychom byli na migrační krizi připraveni,“ zmínil Zeman. „Připravujme se na to, že budeme na ilegální migraci nekompromisní. V opačném případě by se mohlo stát, že se sem s migranty dostanou teroristé,“ varoval.

„Druhý dodatek americké ústavy říká, že každý svéprávný občan má právo na zbraň. A mně to připadá rozumné. Když jsem si přečetl o těch vraždách ve francouzském klubu, tak jsem si říkal, že kdyby měl někdo v kapse pistoli, tak by tam nebylo takové masové vraždění, k jakému došlo. Takže změnil jsem svůj názor a sami policisté dokonce říkají, mezi čtyřma očima: My nemůžeme být všude,“ odpověděl Zeman na otázku studentky, co říká na to, že by se civilní občané mohli ozbrojovat a případně zasáhnout proti útokům různých šílenců. „Za velmi přísných podmínek má mít každý právo držet legálně zbraň,“ dodal.

Zeman se následně vyjádřil k nově zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi, s nímž sdílí jisté názory. „Zaprvé vyzývá k boji s nelegální migrací. Za druhé vystupuje proti islámskému terorismu a zatřetí odmítá takzvanou politickou korektnost. Abych dal konkrétní příklad: politicky korektní člověk používá výrazu mezinárodní terorismus a politicky nekorektní člověk používá islámský terorismus,“ uvedl Zeman. Neopomněl ani rýpnout do novinářů, kteří podle něj proti Trumpovi bojovali. „Je to ale chlap, který má koule,“ dodal.

Anketa

Oceňujete dobročinné aktivity George Sorose?

2%
98%
hlasovalo: 12350 lidí

Své pak Zeman řekl i k euru, které sice vnímá jako výhodné mimo jiné pro obchodování velkých firem. „Jedna z výhod je, že odpadají transakční náklady, které vznikají při výměně měny,“ zmínil. Zároveň však varuje před tím, že evropský stabilizační mechanismus v případě jednotné měny není nastaven tak, že by země, které pomohou splatit dluhy jiných zemí, mohly očekávat návratnost svých financí. „Hrozí nebezpečí, podle něhož by čeští daňoví poplatníci museli platit dluhy jiných zemí. A neodejde-li Řecko z eurozóny, tak se obávám, že v České republice nejsou pro přijetí evropské měny zatím podmínky,“ uvedl.

A co protikuřácký zákon? I zde Zeman zopakoval to, co dlouhodobě tvrdí. Kdy jej dle svých slov nemůže vetovat, protože jako kuřák je ve střetu zájmů. „Přečetl jsem si mnohé o škodlivosti kouření. Rozhodl jsem se tedy přestat číst,“ uvedl citát Winstona Churchilla. 

Vyjádřil se i ke kontroverzní kapele Ortel. „Já jsem neslyšel ani jednu jejich písničku. Ale férově respektuji, že tato skupina skončila na druhém místě v anketě Zlatý slavík. Ať se nám to líbí, nebo nelíbí, respektujme, že je někdo v nějaké soutěži úspěšný. Filozof Voltaire říkal: Nesouhlasím s vámi, ale udělám vše proto, abyste svůj názor mohl sdělovat. Já s touto skupinou ale nemohu ani nesouhlasit, neboť ji neznám,“ uvedl Zeman s tím, že má rád švédskou kapelu Abba. 

Na elektronickou evidenci tržeb má dle svých slov Zeman vysoce pozitivní názor. „Pomůže odstranit daňové podvody,“ myslí si. 

Závěrem pak Zeman řekl jednu politickou anekdotu. „Říkám ji s oblibou proto, že politik si má umět udělat legraci sám ze sebe. Takže: Václav Klaus a Miloš Zeman přijdou do pekla. A v pekle na trůně sedí ďábel. A jako první před ďáblův trůn předstupuje Václav Klaus. A vedle ďáblova trůnu se zjeví páchnoucí babice, která má osmnáct bradavic, šedivé rozcuchané vlasy. A ďábel říká: Václave Klausi, máš mnoho, mnoho hříchů. A jako trest za svoje hříchy budeš po celou nekonečnou dobu souložit s touto babicí. Babice Václava Klause popadne a zmizí s ním v hlubinách pekla. Jako druhý předstupuji já. Vedle ďáblova trůnu se zjeví Claudia Schifferová. A ďábel říká: Claudie Schifferová, máš mnoho, mnoho hříchů,“ uvedl za smíchu a potlesku a přítomných. Závěrem se pak podepsal do pamětní knihy školy. Ze školy si odvezl mimo jiné šachy, rádio v retro stylu či popelník s věnováním. Nechyběla ani předávka chodského koláče a předávka poukazu do kadeřnického salonu, kde Zeman může mimo jiné vyzkoušet indickou masáž hlavy. „Nenechte se otrávit blbci,“ popřál závěrem Zeman studentům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …