Dalík má problém. Policie má prý nové svědectví k nákupu pandurů

18.08.2013 16:31

V případu kolem pandurů se objevilo nové svědectví, které může zavařit lobbistovi Marku Dalíkovi. Protikorupční policie totiž získala potvrzení od bývalého diplomata Victora Jackoviche, že si přítel expremiéra Mirka Topolánka řekl o úplatek.

Dalík má problém. Policie má prý nové svědectví k nákupu pandurů
Foto: hns
Popisek: Marek Dalík figuruje v kauze Pandur

Victor Jackovich se jako zástupce firmy Steyr zúčastnil před šesti roky schůzky s českými politiky a lobbisty, kde údajně zazněla nabídka Marka Dalíka, aby byl zaplacen téměř půlmiliardový úplatek. Bývalého diplomata zpovídali před několika dny detektiv Jiří Mazánek a návladní Jan Kořán. Na informaci upozornil týdeník Respekt v novém pondělním vydání.

Schůzky v roce 2007 se zúčastnil Jackovich, rakouský manažer Steyru Stephan Szücs, slovenský lobbista Miroslav Výboh, náměstek ministryně obrany Martin Barták, lobbista Marek Dalík a Jackovichův kolega John Ulrich, kterého detektivové zpovídali loni v říjnu.

„Jackovich nyní potvrdil, že žádost o peníze skutečně ze strany pana Dalíka padla,“ potvrdil týdeníku anonymní zdroj, který pochází z okruhu bezpečnostních složek. Jackovichovou rolí se už loni zabývala americká FBI, čeští detektivové se mu tak mohli věnovat až nyní. Žádost o úplatek však bývalý diplomat popsal i Američanům.

Podle týdeníku se u případného soudu svede bitva o důvěryhodnost svědků, protože právě na jejich výpovědích případ stojí. „Z tohoto pohledu je Marek Dalík v komplikované situaci, protože jak Szücs, tak Jackovich mají pověst kredibilních lidí,“ dodává Respekt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…