David Rath z basy: Mám dojem, že Nečase odstranil Pospíšil. Nagyové je mi líto

19.06.2013 8:02

ROZHOVOR David Rath "oslavil" třináct měsíců ve vazbě shodou okolností právě ve dnech, kdy byla zatčena pravá ruka premiéra Nečase Jana Nagyová a tři bývalí poslanci ODS. Pro ParlamentníListy.cz bývalý středočeský hejtman uvedl, že jí zcela upřímně nepřeje nic zlého.Již vloni jí však prý věštil, že nyní bude na řadě ona s premiérem Nečasem.

David Rath z basy: Mám dojem, že Nečase odstranil Pospíšil. Nagyové je mi líto
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath ve sněmovně žádá vydat k trestnímu stíhání

Vlivná skupina kolem státního zastupitelství a bohatých ambiciózních podnikatelů totiž musí rozložit celý politický systém, aby mohla  tuto zemi ovládnout. A bohužel jí zatím vše vychází. Podle Ratha jednoznačně dochází ke změně charakteru naší země, omezení lidské svobody a posílení moci represivních složek.

S jakými pocity sledujete kauzu paní Nagyové a jejích spoluobviněných?

Kauzu sleduji s pocitem, že jsem ji před rokem předvídal. Tehdy jsem řekl, že pokud se bude odposlouchávat a sledovat okolí členů vlády, tak za pár měsíců bude vláda zasedat v sousední cele. Máme velmi gumové trestní právo, což je zásluha i této vlády. V kombinaci s dlouhodobými odposlechy, z nichž lze účelově cokoliv sestavit, je pak možné kohokoliv obvinit, uvěznit a odsoudit.

Nemohu se zbavit dojmu, že za odstraněním Petra Nečase je pan Pospíšil a jeho lidé v bezpečnostních složkách. Vidím tu i synergii se zájmy některých vlivných lidí, kteří chtějí proniknout do nejvyšších pater politiky.

Můj pocit je, že zde probíhá skrytý puč, který začal mým odstraněním, na kterém si pučisté ozkoušeli účinek zbraní, které mají k dispozici. Je to proces, směřující k zásadní změně politického systému. Končí etapa, která začala v listopadu 1989, a společnost vstupuje do etapy nové. Dnes už je jasné, že bude charakterizována výrazným snížením svobody lidí a posílením vlivu represivních složek.

Jak kauza ovlivní Váš případ? Nezapomene se na Vás?

Můj případ to asi neovlivní. Ale třeba některým lidem dojde, že tu od počátku šlo o víc, než o odstranění jednoho hejtmana.

Jaké jsou Vaše zkušenosti s paní Nagyovou? Co si o ní myslíte?

Osobně ji neznám. Po svém zatčení jsem ji napsal dopis, že teď je na řadě ona s panem Nečasem. Asi se tomu tenkrát smála, ale na svůj dopis jsem odpověď nikdy nedostal.

Na co se paní Nagyová má ve vazbě připravit?

Na kriminál se nedá připravit. U nás jde o systém určený k týrání lidí. Je mi jí líto, to říkám bez ironie. Vězení by mělo být určeno jen pro nebezpečné násilníky. U nás je tradice zavírat kde koho. Je to temný rys národní povahy, proto máme nejvíce vězňů na 100 000 obyvatel z celé EU. Taková místní úchylka.

Myslíte si, že pokud by kauza nepřešla pod vrchní státní zastupitelství v Olomouci, řešila by ji v Praze Lenka Bradáčová stejně?

Známe jen osobní vazby některých lidí v represivních složkách. Jsou známe informace o vazbě pana Pospíšila na nejvyššího státního zástupce Zemana a na paní Bradáčovou. Dále úzké vazby paní Bradáčové s ředitelem ÚOOZ a dalšími policisty. Jsou zde úzké vazby na bohaté podnikatele, co chtějí vstoupit do vrcholné politiky a mají autoritativní sklony. Vyznat se v této chobotnici je věcí tajných služeb. Jediné, co je jasné, je podřízenost pana ištvana Nejvyššímu zástupci Zemanovi.  

Zvýšilo se po zadržení Jany Nagyové a poslanců ODS Vaše mínění o spravedlnosti v této zemi?

Vůbec ne. Mainstreamová média to tak budou vnucovat lidem, ale skutečnost je zcela opačná. Zaznamenal jsem, že mnohým už to dochází. Tady vůbec nejde o spravedlnost, ale o boj o moc.

Existuje možnost, že byste mohl hlasovat o nedůvěře vládě?

Zatím byl strach mě pustit do sněmovny a nezaznamenal jsem žádnou změnu.

Co soudíte o chování a vystupování politiků v krizi, která touto kauzou začala? Chtěl byste předčasné volby?

Předčasné volby jsou správné řešení, ale nejsem si jist, zda dokáží zamezit nástupu represe a nesvobody. Politici v čele všech stran jsou podobně slabí, jako je pan Nečas. Pod vlivem tlaku mainstreamu otevírají dveře represi a nesvobodě. Je samotné to pak zlikviduje. Jak jsem to před rokem předpověděl paní Nagyové a panu Nečasovi, tak to nyní předpovídám i panu obotkovi a panu Haškovi. Blíží se doba, kdy budou na řadě oni. Je zde cíl rozbít politické strany, co zde vládnou po roce 1989.

Zničí tato kauza ODS? Měl byste v tom případě obavu z toho, že pravici ovládne TOP 09 a Miroslav Kalousek?

ODS už je v troskách. Teď přijde na řadu ČSSD. TOP 09 není žádná strana, ale shluk osob různých postojů, co drží spolu jen díky vládní moci. Myslím si, že pan Kalousek bude též odstraněn bezpečnostními složkami. Je pro ně přílišný solitér. Nastává doba, kdy bude potřeba rozbít i ČSSD.

Co všechno se podle Vás v této zemi kauzou Jany Nagyové změnilo?

Tato kauza je významným stupněm v řetězu událostí, které směřují ke změně charakteru naší země. Ztrácíme svobodu a naše jednání a životy bude čím dál tím více ovlivňovat strach. Začíná to strachem, jak uživit sebe a rodinu, a  končí to strachem z kriminálu. Vítejte v policejním státě. Po uvolnění v rocce 1968 přišla normalizace, nyní se po dvaceti letech uvolnění vrací nová normalizace.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Luboš Xaver Veselý

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …