Emmerová: Nechci být přeběhlíkem, ale tato nenávist mě zaskočila

29.05.2012 23:11

Nepřestoupila jsem do strany Miloše Zemana. Chtěla jsem využít legitimního práva, které mi umožňují stanovy ČSSD, řekla pro ParlamentníListy.cz poslankyně Milada Emmerová. Nenávistnost některých členů vedení ČSSD ji zaskočila, přestože nic ještě nebylo definitivní.

Emmerová: Nechci být přeběhlíkem, ale tato nenávist mě zaskočila
Foto: Martin Kovář
Popisek: ČSSD slavila 1. máj ihned po KSČM

"Všechno začalo tím,  že Miloš Zeman, kterého si velmi vážím, přijel do Plzně. Na společném obědě na Spilce mě požádal, zda bych se nepostavila do čela kandidátky Strany práv občanů - Zemanovci (SPOZ) do krajských voleb,“ říká poslankyně za ČSSD Milada Emmerová. Jak říká, překvapilo ji to, ale požádala Miloše Zemana o posečkání do druhého dne, kdy se měla uskutečnit, mimo jiné, také krajská nominace na kandidátku do Senátu za Rokycansko. 

Stáhla jsem svou kandidaturu do Senátu, ale stála jsem o posílení levice v kraji

„Nebudu popisovat, co všechno se na KVV odehrávalo, měla jsem ale pocit, že bych musela vyfasovat píšťalku a vyhlásit „ring volný“,“ říká poslankyně. Výsledkem pak podle ní bylo, že svou kandidaturu stáhla.

Milada Emmerová zvažovala nabídku Miloše Zemana v souladu se stanovami ČSSD, článku 8 odstavce 7, písmena e), „což znamená, že náš člen může angažovat ve prospěch jiných parlamentních stran se souhlasem vedení,“ dodává Emmerová.

Nenávistné výroky některých členů ČSSD ji velmi zaskočily. "Netušila jsem, že nenávist k Zemanovi je tak velká i u lidí, kteří mu za mnohé vděčí,“ konstatovala.

Nenávist k Zemanovi u některých lídrů ČSSD převládá nad zájmem o vývoj v zemi

„Ty ataky mě překvapily zejména proto, že ještě nebylo nic rozhodnuto,“ tvrdí Emmerová. "Chtěla jsem zvolit férový způsob, protože to naše stanovy připouštějí. Místo abych si hrála na přeběhlíka, chtěla jsem zvolit tuto korektní variantu."

Podle svých slov myslela i na to, že by ČSSD tím získala v kraji koaličního partnera v podobě SPOZ, čímž by se posílila levicová část politického spektra. "Chtějí-li to ale chápat přes nenávist k Milošovi Zemanovi, je mi to velmi líto," říká poslankyně. Navíc to podle ní postrádá pragmatičnost zájmu o vývoj v zemi.

Rozhodnout se má o celé záležitosti příští týden, kdy se ze zahraniční cesty vrátí předseda strany Bohuslav Sobotka. „Byl už o tom informován a požádal mě o posečkání s rozhodnutím do příštího týdne,“ říká Emmerová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radmila Zemanová-Kopecká

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …