Exposlanec bez cenzury: Okamuro, vy asi nejste etnický Čech? A ta vaše Samková?

27.02.2014 10:00

Chraň bůh, že by na jejich jinakosti bylo cokoliv špatného! Ale je třeba připomenout, že pokud svá hesla myslí vážně, měli by se s trochou nadsázky i oni dobrovolně odsunout, uvedl v prohlášení, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici, exposlanec ODS, nynější předseda Občanské konzervativní strany Jiří Janeček.

Exposlanec bez cenzury: Okamuro, vy asi nejste etnický Čech? A ta vaše Samková?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda O.K. strany Jiří Janeček

„Hesla hnutí Úsvit požadující úplný zákaz imigrace do EU jsou laciná a z úst pana Okamury a paní Samkové krajně nedůvěryhodná. Jejich slova jsou xenofobní a je třeba proti nim zásadně protestovat," uvedl Jiří Janeček. Podle něj musíme bojovat ne s legální imigrací lidí, kteří přispívají rozvoji naší společnosti, ale s imigrací nelegální. „Musíme nastavit jasná pravidla pro legální imigranty, aby respektovali naši kulturu a právo. Délka pobytu těchto legálních imigrantů musí být striktně vázána pouze na dobu pracovního povolení," dodává.

V tiskové zprávě OKS rovněž stojí, že by se silná slova o imigraci mohla ve finále otočit právě proti Kláře Samkové, kandidátce Úsvitu do eurovoleb, a rovněž proti Tomio Okamurovi.

„Nicméně i tomuto jejich nestoudnému zneužívání příslušnosti k minoritě je třeba se už konečně jednou postavit. A říci nahlas to, co by mělo zaznít," konstatuje Janeček.

Klára Samková podle něj hájila barvy Romské občanské iniciativy, byla manželkou romského aktivisty Ivana Veselého, a Tomio Okamura, který prý sám sebe rádoby žertovně označuje za Moraváka z Tokia, „také viditelně není etnický Čech" (celé prohlášení ZDE).

Janeček následně svá poměrně silná slova mírní a dává do souvislostí. „Chraň bůh, že by na jejich jinakosti bylo cokoliv špatného! Ale je třeba připomenout, že pokud svá hesla myslí vážně, měli by se s trochou nadsázky i oni dobrovolně odsunout. Kdyby totiž jejich požadavky začaly platit, mohlo by se jim co nevidět stát, že by v České republice byli i oni sami nežádoucí. A dost dobře možná, že kdyby jimi prosazované teorie platily už o něco dříve, vůbec by se do Česka nedostali."

Připomeňme, že podle lídra kandidátky Úsvitu ve volbách do Evropského parlamentu Kláry Samkové je imigrace do zemí EU průšvih velkého formátu. A dle ní musí být vysílán zásadní signál, že země Evropské unie nebudou přijímat žádné imigranty.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …