FOTO Vyhulenci, smažky, fetky! Po zámecké svatbě Tomáše Ortela se vynořily neuvěřitelné věci

23.04.2018 14:35

Takovou svatbu na zámku Zbiroh nejspíš ještě neměli. Zpěvák kontroverzní skupiny Ortel Tomáš Ortel (vlastním jménem Hnídek) se na něm oženil na den narozenin německého vůdce s iniciátora druhé světové války Adolfa Hitlera.

FOTO Vyhulenci, smažky, fetky! Po zámecké svatbě Tomáše Ortela se vynořily neuvěřitelné věci
Foto: zdroj: Facebook zámek Zbiroh
Popisek: Svatba na zámku Zbiroh

Dvaadvacátého dubna se na facebookové stránce zámek Zbiroh objevila řada fotografií ze svatby v historických kostýmech. Nebyla to svatba ledasjaká. Podle tohoto příspěvku si v den výročí narození nacistického vůdce Adolfa Hitlera 20. dubna lídr skupiny Ortel a kontroverzní nacionalista Tomáš Ortel řekl „ano“ se svou dlouholetou přítelkyní Janou Purer. Nevěsta se vdávala v korzetové bílé róbě, zpěvák se pak ženil v kostýmu rytíře. Svatbu dokumentuje řada fotografií, včetně medvěda, kterého na vodítku drží novomanželka. Popisovaný akt na zámku Zbiroh vzbudil na sociálních sítích řadu reakcí.

Anketa

Zeman jel na sjezd KSČM a nejel na pohřeb kardinála Berana. Jak se k tomu stavíte?

hlasovalo: 11157 lidí

„Dobrý den, je možnost si u vás dělat akci s dobovými uniformami, pochodovou kapelou, ohněm a čtením z knihy za použití buddhistických symbolů swastiky?“ táže se uživatel se jmeném profilu Mervin Tichý. A stránka zámku Zbiroh odpovídá: „Ano, zámek je otevřen pro všechny.“ „Můžu tam ukázat, jak vysoko vyskočí můj pes?“ táže se Roman Svejstil. „Dá se platit říšskými markami?“ klade další otázku Luděk Mareš. „Je nutné mluvit ve vašich prostorech německy?“ napsala Barbora Kafková.
Do diskuse se záhy připojili i zastánci Tomáše Ortela. „Jeden ubožák vedle druhého... Člověk by řekl, styďte se, ale to slovo vám jistě nic neřekne... Myslíte si, jak jste vtipní a trefní, ale jen jste ukázali, jak jste chudí duchem,“ zastává se Ortela Radim Paták. „Yes, to jsou ti proti nálepkování. A přitom nerozliší patriotismus a hloupé vlastenčení,“ napsala Soňa Miňovská.  „Demence... Jinak ty přihlouplé komentáře nelze nazvat,“ zareagoval Michal Hrubý. „Nácek – slovo všech vyhulenců, smažek, fetek, víte ho... Tomášovi a manželce přeji vše nej a vám všem nepřejícím, závistivým sluníčkářským hlupákům přeji, ať vás to hodně dlouho žere v těch vašich vyhulených palicích,“ přisolil si uživatel s nickem Pavel Balas. Nelli Szćzová pak připsala: „Lidsky ubozí jedinci se zde v komentářích opět projevili. Škoda každého dne, kdy si do někoho nekopnout, že jo? Láska je krásný cit, který nás naplňuje pozitivitou a štěstím a šlapat po něm můžou jen zrůdy citu neschopné.  Já přeji novomanželům, ať jim život – ortel –  nadělí vše dobré a krásné. PS: A že se chovali na rozdíl od jiných „celebrit“ na úrovni a důstojně, nás, co je známe, vůbec nepřekvapuje. Oni jsou prostě takoví!“

Diskusi pak stočil neočekávaným směrem David Kosťák: „Tady se slovem vyhulenec, smažka a nácek nešetří... Tak pro všechny přihlouplé orteláky – ne všichni, kdo nejsou dle vás ‚vlastenci‘, jsou zhulenci a sluníčkáři. A ano, Tomáš Ortel Hnídek není nácek... Na to je moc velkej jantar... Je to populista jako Tomio, co se svezl na vlně migrace, a hloupé ovce mu to žerou... Vivalamešita, vy inteligenti národa... Snad Darwinova teorie funguje...“
„Milí negativní komentátoři, svatba pana Ortela byla krásná a velmi vkusná. Žádný z hostů se neopil, nic nám nerozbil, nikdo nekřičel, nemluvil vulgárně na rozdíl od tradičních českých veselek se zvratky na toaletách i na nádvoří. Proč pohoršuje medvěd narozený v zajetí a chovaný lépe než mnohé zvíře v zoo, a nevadí koně táhnoucí kočár v parném létě, holubičky zavřené v kleci? Česká národní vlastnost je závidět a pomluvit. I zde ji cítíme. A je nám to líto. Přej a bude ti přáno... Pokoj s vámi,“ napsala v headlinu příspěvků stránka zámku Zbiroh.
Svatby na zámku Zbiroh se zúčastnilo 90 lidí, ale mezi nimi chyběli Tomášovi spoluhráči z kapely Ortel. Obřad byl v kapli Nanebevzetí Panny Marie, protože jsou oba věřící. Jelikož už jsou oba rozvedení, nemohl to být římskokatolický kněz, ale oddával je pastor z Apoštolské církve.
Novomanželé svatbu utajili nejen před širokou veřejností, ale rovněž i před nejvěrnějšími fanoušky Ortelovy kapely, která je často kritizovaná za texty namířené proti islámu. Tematické středověké veselky se proto zúčastnil jen úzký okruh rodiny, přátel a ženichových kolegů. Na svatbě prý manželé přísně zakázali tvrdý alkohol. A po celou dobu ji střežila policie.

Svatba na zámku Zbiroh. Foto: zdroj - Facebook zámek Zbiroh

Svatební hostina se odehrála v jednom ze sálů a prostřeno bylo jako za doby obyvatel zámku. Po obřadu zazněl výstřel z děla a večer pokračoval ve znamení kejklířů a ohňů.
Tomáš Ortel, rodným jménem Tomáš Hnídek, se narodil 26. prosince 1975 v Plzni. Je lídrem  kontroverzní rockové skupiny Ortel, v minulosti bubnoval v ještě kontroverznější kapele Conflict 88. Přestože umělecká úroveň nedosahuje vysokých kvalit, Hnídek alias Ortel je držitelem dvou bronzových a jednoho stříbrného slavíka v kategorii Zpěvák. Vystupuje také jako častý host na demonstracích odpůrců islámu.
Týdeník Respekt o Hnídkovi napsal, že jej hudba přitahovala odmala a v paneláku k nelibosti sousedů hrál na bicí. Vyrůstal na Landově skinheadském Orlíku. Vyučil se operátorem CNC strojů, soustružením a frézováním se dlouho živil.
Okolo roku 1994 začal hrát na bicí v neonacistické kapele Conflict 88. Za své působení v této kapele se nestydí a nelituje jej, svůj odchod z kapely a založení vlastní kapely jdoucí odlišným směrem považuje za důkaz posunu smýšlení. V roce 2002 založil skupinu Ortel, pro kterou píše hudbu i texty. Od roku 2013 se živí hudbou, v tomto roce se též nechal přejmenovat z Hnídka na Ortela. Podniká v pohostinství, do dubna 2015 provozoval v plzeňské Rybářské ulici restauraci Schenk u Ortela se středověkou tematikou, v současnosti si jím plně vlastněná společnost Tomáš ORTEL s. r. o. pronajímá sál Alfa a provozuje jej jako Rebel Alfa Music Club, lze se dočít na internetu.
Proč je tolik kontroverzní datum Ortelovy svatby? 20. dubna 1889 se narodil německý nacistický politik rakouského původu Adolf Hitler. Od roku 1933 byl až do své smrti kancléřem a diktátorem nacistického Německa. Jako takzvaný „Vůdce“ byl odpovědný za zločiny nacistického režimu, zejména za vyvražďování Židů, Romů a postižených.
 

Svatba na zámku Zbiroh. Foto: zdroj - Facebook zámek Zbiroh

Svatba na zámku Zbiroh. Foto: zdroj - Facebook zámek Zbiroh

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Šťastný

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …