Herec Marek Eben promlouvá k prezidentské kandidatuře

21.06.2012 13:59

Herec a hudebník Marek Eben se nástupcem Václava Klause nestane. A to i přesto, že jej do této funkce nominoval jeho herecký kolega Jiří Krampol.

Herec Marek Eben promlouvá k prezidentské kandidatuře
Foto: bratriebenove.cz
Popisek: Herec a moderátor Marek Eben

Moderátor a herec Marek Eben je prý nejideálnějším kandidátem na post příštího českého prezidenta. Myslí si to alespoň jeho herecký kolega Jiří Krampol. "Líbil by se mi Marek Eben. Je chytrý, umí anglicky, má charisma," řekl Krampol ParlamentnímListům.cz s tím, že Ebenovi nechybí ani organizační talent, který prezident tolik potřebuje.

Eben: Jirko, díky

Sám Eben ale prezidentské ambice nemá. "Panu Krampolovi děkuji, je to moc milá nabídka, ale je nereálná," řekl ParlamentnímListům.cz Eben s tím, že se na Hrad nechystá, a tak ani neví, zda by měl šanci získat 50 tisíc podpisů nutných pro nominaci na post prezidenta.

"Neuvažuji o tom, myslím si, že budu prospěšnější, budu-li dělat to, co dělám," dodal pro redakci s tím, že se i nadále bude věnovat moderátorské a hudební kariéře.

Robejšek na Hrad

O budoucím prezidentovi má ale konkrétní představu. "Můj kandidát je Petr Robejšek, perfektně rozumí politice, je reprezentativní, ví, o čem mluví. Navíc není spjatý s žádnou politickou stranou," uvedl Eben ideální vlastnosti příštího pána Hradu. Sepětí s politickou stranou, kterým se může "chlubit" řada současných kandidátů, považuje za handicap.

Na dotaz, zda jsou Češi vůbec připraveni na přímou volbu prezidenta, a nebudou se rozhodovat podle osobních sympatií, které by mohly vést třeba k tomu, že by se namísto odborníka příští hlavou státu stala právě jedna z celebrit, odpověděl vyhýbavě. "To nevím. Musíme si počkat, až volba ukáže, jak se k tomu Češi postaví," řekl Eben.

Češi si příští hlavu státu vyberou poprvé sami už příští rok. Z dosud představených kandidátů má největší šanci ovládnout Hrad Miloš Zeman nebo Jan Fischer.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …