Hnusné vrtění prdelek v růžových kalhotách, udeřil senátor ČSSD na akci gayů

07.07.2012 10:44

JINÝMA OČIMA Festival homosexuálů Prague Pride vloni vyvolal bouřlivé reakce. Vicekancléř prezidenta republiky Václava Klause Petr Hájek například označil homosexuály za devianty. Senátor zvolený za ČSSD Pavel Lebeda, který je původní profesí lékař, se k tématu vyjadřuje i letos, kdy se koná druhý ročník akce.

Hnusné vrtění prdelek v růžových kalhotách, udeřil senátor ČSSD na akci gayů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Gay parade

Letos se festival koná od 13. do 19. srpna. Nicméně senátor Lebeda zrovna takové typy festivalů v oblibě nemá. Zdůrazňuje, že jeho vychování i povolání ho zformovalo jako tolerantního člověka, takže odlišnou sexuální orientaci bez problémů toleruje.

Agresivní a odpudivý exhibicionismus

„To ovšem v žádném případě neznamená, že schvaluji, natož podporuji, festival Prague Pride. Akce tohoto druhu svoji provokativní okázalostí a agresivním, odpudivým exhibicionizmem popírá křesťanské, rodinné i společenské hodnoty, ba i obyčejnou lidskou slušnost. Demonstrace jakési rádoby modernosti, vztahové rozvolněnosti a pyšné až nadřazování homosexuality je pro mne osobně nepřijatelná,“ uvedl senátor.

„Příležitosti se chtivě chopily vždy pohotové a po zviditelnění toužící lidskoprávní organizace, udatně a kdykoli bojující za práva jakékoli menšiny. Považuji za smutné, že se takový cirkus konal a koná v našem krásném hlavním městě a že záštitu nad ním převzal jeho primátor, jenže homosexualita je „trendy“, kdejaká celebrita se k ní hlásí,“ dodal senátor.

Odpudivé divadlo. Hoši v růžových kalhotkách vrtí prdelkami

Senátor Lebeda prozradil, že před stejnou akcí loni si prohlédl záběry z podobných festivalů v zahraničí a sledoval i reportáže z pražského festivalu, nicméně u toho nikdy dlouho nevydržel. „Je to odpudivé divadlo. Hoši v růžových kalhotkách vrtí prdelkami, dráždivě polooblečení transvestité se pohupují v bocích, obscénní pohyby jazykem i pažemi, frikční  pohyby pánví. „Sodoma Gomora“ ulevil by si Troškův pan farář a já s ním musím souhlasit. Znám řadu gayů a lesbiček, jsou to většinou distingvovaní a kultivovaní lidé a nechce se mi věřit, že právě toto je jejich šálek kávy,“ řekl ParlamentnímListům.cz senátor Lebeda.

Jako pamětník a lékař sám zažil velký posun v názorech veřejnosti, lékařů i právníků na homosexualitu: „V době mého lidí oscilovaly mezi dvěmi základními polohami. Jednu možno charakterizovat jako:´Je to hnus, do kriminálu s těmi úchyláky´, druhou:´Nechte je být, oni za to nemůžou, ale ať o nich není slyšet´.“

Společnost je tolerantní

A senátor, narozený v roce 1940, dodal i vlastní vzpomínku: „Vzpomínám si, že jako student medicíny jsem s velkým zájmem sledoval  ´léčebné postupy´ nejmenovaného psychiatra na nejmenované psychiatrické klinice. Ten hospitalizovaným gayům promítal pornografické filmy v představě, že v nich probudí patřičné pudy a homosexualitu vyléčí. Tyto ´kůry´ se konaly formou společných promítání a po projekci měli gayové vyjádřit svoje pocity. Už během promítání bylo zjevné, že dění na plátně sledují, na rozdíl od nás studentů, s nevolí. Po promítání chtěli zřejmě panu doktorovi udělat radost či ukončit hospitalizaci a tak říkali:´moc se mi to líbilo a nejvíc se mi líbilo, jak ona jemu…..jak on jí….Už podle dikce odpovědí bylo zjevné, že zájem se probudit nepodařilo a tenhle způsob léčby asi nebude mít úspěch. Pro zajímavost uvádím, že filmy byly točené u nás a některé aktérky se později staly respektovanými hvězdami našeho filmu“.

Podle senátora Lebedy je velká část naší současné většinové populace k homosexuálům plně tolerantní, i když se mnozí neubrání tomu, aby odlišnou sexuální orientaci svého oblíbeného umělce, politika či jen svého známého nevnímali přeci jen jako vadu na kráse.

„I když v určitých kruzích je expresivní označení gaye považováno za urážku, v kultivovanější společnosti již úzkostlivé tajení odlišné sexuality není třeba. Proč však některé kvazicelebrity  okázale dávají najevo svoji homosexualitu, je otázka. Myslí si, že homosexualita je ´cool´, ´trendy´? Chtějí se stát zajímaví? Chtějí se za každou cenu zviditelnit? Je to vábnička pro podobně orientované? Nevím,“ komentuje senátor exhibicionismus části homosexuálů.

Gayové se zasloužili o pandemii viru HIV

Senátor a lékař Lebeda nezná odpověď na otázku, zda se člověk s odlišnou orientací již narodí vlivem nějakého genového kotrmelce, či vznikla až za jedincova života, postnatálně, způsobem výchovy či nějakých prožitků. „Možná, že už to medicína rozlousknula či se alespoň k nějaké teorii přiklonila, ale já to nevím,“ dodal.

Lékař Lebeda ale upozorňuje na možná zdravotní nebezpečí způsobená homosexuály: „Je nepopiratelnou skutečností, že se gayové v Evropě rozhodujícím způsobem zasloužili o pandemii infekce virem HIV. Na počátku byli vlastně jedinou postiženou skupinou. Ostatní způsoby přenosu infekce, jako jsou nitrožilní aplikace drog, krevní transfuze, nechráněný heterosexuální styk, se začaly uplatňovat mnohem později. Čím je to způsobeno? V literatuře je uváděna promiskuita gayů, sexuální praktiky a obrovská hypersexualita. Píše se i o desítkách aktů denně. Relata refero“.

Senátor zabrouzdal i do minulosti a zastavil se v antickém Římě. „V době vrcholící světovlády, ale i mravního a morálního úpadku, byla nespoutaná homo- a bisexualita zcela obvyklým jevem. Dobový historik popisuje Caesara jako ´ženu všech mužů a muže všech žen´.Výstižné, že? Pak už ale následoval jen úpadek a Řím byl rozvrácen nedegenerovanými barbarskými a germánskými kmeny.  Ale neberte to, prosím, jako chmurnou futuristickou vizi,“ usmívá se senátor.

Adopce dětí a manželství ne

Podle senátora Lebedy se postoj společnosti k homosexualitě změnil. V Evropě v historicky krátké době se posunul od kriminalizace a pohrdání k jevům, jako je Pride, legalizace sňatků a možnost adopce dětí pro páry stejného pohlaví. Vývoj jde podle něho ode zdi ke zdi.

„Registrované partnerství beru, to je správná věc. Usnadní jim život vyřešením různých právních problémů, informace lékaře o zdravotním stavu partnera a mnohé další. Ale manželství? Chceme opravdu dostat manželský pár muže a ženy, který je schopen založit rodinu, plodit a vychovávat děti na stejnou úroveň, jako ryze účelové spojení osob stejného pohlaví, které nemá žádné pokračování, žádnou budoucnost? Euroamerická civilizace se všemi svými hodnotami má svoje kořeny v judaizmu a křesťanství. A rodina je středobodem křesťanství, je na vrcholu jeho hodnotového žebříčku. I jako sekulární společnost nemusíme přeci demontovat naše základní civilizační atributy,“ zdůrazňuje senátor.

Senátor rovněž odmítá i možnost adopce dětí homosexuálním párem: „Děti jsou vnímavé a všímavé a tak si brzy takové nešťastné dítě všimne, ža na rozdíl od ostatních dětí má doma dvě maminky, eventuálně dva tatínky, které se spolu líbají, projevují si něžnosti a sdílejí spolu ložnici. Dítě záhy vycítí, že je to něco nepatřičného. Všimnou si ovšem i ostatní děti, něco zaslechnou i doma, a tak bude dítě homosexuálů terčem pošklebků a poznámek, bude traumatizované a neurotizované. Děti dovedou být kruté. Myslím si, že dítě v neúplné rodině na tom nakonec může být lépe, než dítě v homosexuální rodině“.

Kdo otevře ústa, je nálepkován jako extremista

Senátor Lebeda okomentoval i fakt, že stejně jako loni zaštítí Prague Pride primátor Bohuslav Svoboda. „Nemyslím si, že by měl zapotřebí takový způsob zviditelnění, získal si sympatie občanů napříč politickým spektrem rezervovaným přístupem k pražské kmotrovské peleši  ODS. Myslí si snad, že akce se těší přízni většiny obyvatel Prahy? Že mu přinese sympatie a preference? Mohl by se i mýlit, ale spíše to nebude mít větší význam. Chápu, že v jedné evropské metropoli kráčí primátor města v průvodu homosexuálů, jsa sám gayem. Ale pan docent Svoboda? Gynekolog? Já mu ale spíše nemohu zapomenout, jak v 90. letech jako šéf paralyzoval činnost Lékařské komory svou nečinností, když se snažila zlepšit postavení lékařů. Bylo to asi způsobeno jeho klausofilií. Pan prezident je, jak známo, na lékaře alergický,“ říká senátor.

Senátor Lebeda odmítá, že názory jím prezentované jsou homofobní. Podle něho jsou různé „ismy“ a „fobie“ používány jako klacek proti svobodě vyjadřování a k umlčování oprávněné kritiky.  

„U nás se každý, kdo se vyjádří, byť neutrálně, či nedejbože, s prvky kritiky, k nějaké menšině, ocitne okamžitě v bubnové palbě. Boj za práva menšin je in a tak je třeba jej vést nekompromisně, hlava nehlava, i když je to často boj za preferování a neoprávněné výhody menšiny na úkor většiny. Úžasná příležitost pro po zviditelnění toužící vyčpělé hvězdy showbyznysu či pro pozapomenuté politiky, ale také pro ty, pro které je takový boj velmi dobrým byznysem. A tak se chrabře tasí šavle, případně mačety,  hbitě se nálepkují nositelé jiných názorů různými –fobiemi (homofobie, islamofobie….) , anti- (anticikanizmus,  antisemitizmus….) či  -izmy  (rasizmus, extremizmus,…). A popravu dokonají žurnalisté. Tak se raději nevyjadřovat, odlišné názory neventilovat. Je to bezpečnější a volby jsou každou chvíli,“ povzdychl si senátor na tyranii politické korektnosti.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …