Ištvan: Čekáme na rozhodnutí Pavla Zemana. Radíme se, co uděláme dál

26.07.2013 9:41

Vrchní olomoucký státní zástupce se obeznámil s odůvodněním rozhodnutí Nejvyššího soudu ke stížnosti Petra Tluchoře. Podle Ivo Ištvana se překvapení nekoná, je prý totiž prakticky totožné s předchozím odůvodněním v případě dalšího trafikanta, Marka Šnajdra.

Ištvan: Čekáme na rozhodnutí Pavla Zemana. Radíme se, co uděláme dál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rebelové ODS v čele s poslancem Tluchořem

Pro kauzu trojice bývalých poslanců ODS, kam kromě výše zmíněných patří také Ivan Fuksa, je nyní zásadní rozhodnutí nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana. Ten má během pátku oznámit, jak rozhodl o stížnostech jejích aktérů.

"Druhé rozhodnutí jsme si zanalyzovali, myslím, že je v zásadě totožné," řekl Ištvan serveru Lidovky.cz. Nyní se olomoučtí žalobci radí, jak budou ve věci dál postupovat. Ištvan také uvedl, že se s téměř stoprocentní jistotou domnívá, že vzhledem k rozhodnutí Nejvyššího soudu bude trestní stíhání proti aktérům kauzy zrušeno. "Budeme zkoumat, zda meze rozhodnutí Nejvyššího soudu umožňují věcí se dále zabývat," dodal.

Podle Nečase jde o šikanu

Ištvan spolu s kolegou Rostislavem Bajgerem stojí za kauzou spojenou také s partnerkou expremiéra Petra Nečase (ODS) Janou Nagyovou. Tři bývalí poslanci ODS čelí obvinění z přijetí úplatku ve formě lukrativních postů výměnou za složení poslaneckého mandátu. Nečas v této souvislosti hovoří o šikaně ze strany státních zástupců.

Nejvyšší soud ve věci exposlanců rozhodl, že na složení poslaneckého mandátu se vztahuje imunita. Dotyční byli následně propuštěni z vazby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …