Itálie povstává: Afričtí červi. 904 znásilnění cizincem, 1534 Italem. Pryč s vámi. Taháte sem choroby. Praštil ji kamenem a znásilnil, toť nový případ

14.09.2017 11:04

Itálie je od začátku migrační krize na jaře 2015 považována za vstupní bránu do Evropy. V souvislosti s příchodem stovek tisíc migrantů prudce narůstá počet znásilnění. Podle Reuters by tento fakt mohl nahrát „protiimigrantským“ politickým stranám u voleb, které se budou konat z kraje příštího roku.

Itálie povstává: Afričtí červi. 904 znásilnění cizincem, 1534 Italem. Pryč s vámi. Taháte sem choroby. Praštil ji kamenem a znásilnil, toť nový případ
Foto: Dobber Blog
Popisek: Památník italského krále Viktora Emanuela II.

Italské úřady již dlouhé měsíce dávají jasně najevo, že „imigrační kapacity“ země jsou již vyčerpány. Za poslední čtyři roky u břehů Itálie přistálo více než 600 000 migrantů z Afriky a v zemi výrazně stoupla kriminalita. Zejména je to patrné v oblasti případů znásilnění a sexuálního obtěžování. Podle oficiálních údajů bylo za prvních sedm měsíců letošního roku zadrženo nebo obviněno ze znásilnění 904 přistěhovalců, oproti 1534 Italům.

„Přibližně 40 % znásilnění spáchali přistěhovalci, kteří přitom tvoří jen 8 % populace. Tyto informace nemůžete jen tak zamést pod koberec. Masivní příliv migrantů má jednoznačně prokazatelné negativní důsledky,“ cituje Reuters Deboru Bergaminiovou z pravicové strany Forza Italia, kterou v roce 1994 založil někdejší premiér země Silvio Berlusconi. Podle aktuálních průzkumů bude strana i v nadcházejících volbách atakovat ty nejvyšší příčky.

Anketa

Věříte, že se Juncker zasadí o to, abychom měli stejně kvalitní potraviny jako Západ?

2%
98%
hlasovalo: 11323 lidí

Zvýšená kriminalita migrantů v oblasti sexuálně motivovaných zločinů by podle Reuters mohla výrazně ovlivnit výsledek parlamentních voleb ve prospěch zmiňované strany Forza Italia a především Hnutí pěti hvězd baviče Beppe Grilla, které by mohlo volby dokonce vyhrát. V takovém případě by se pravděpodobně v zemi uskutečnilo po vzoru Velké Británie referendum o Evropské unii. Ačkoli patří Itálie mezi zakladájící členy EHS, poměr euroskeptiků se stále zvyšuje a výsledek referenda nelze předpovědět.

„Gang maghrebských červů“

Bouřlivé reakce italské veřejnosti i „nemainstreamových“ politiků vzbudilo zejména brutální znásilnění polské turistky a napadení jejího přítele na pláži v Rimini. Po několika dnech policie zajistila čtveřici pachatelů, z nichž tři byli mladší osmnácti let; všichni mají přistěhovalecké kořeny. Za vůdce gangu byl označen žadatel o azyl z Konga, který společně se dvěma marockými bratry a migrantem z Nigérie znásilnili také peruánského transsexuála.

„Gang maghrebských červů,“ konstatoval na adresu čtveřice násilníků velmi drsně šéf pravicové strany Fratelli d'Italia, která se dle očekávání po volbách spojí se stranami Forza Italia a Liga Severu. Dva týdny poté však došlo v Itálii k dalšímu medializovanému případu znásilnění, za které nesou odpovědnost přistěhovalci. V noci z pátku na sobotu 9. září v Římě znásilnil finskou au-pair dvaadvacetiletý žadatel o azyl z Bangladéše.

Mladá Finka byla v Itálii teprve několik dní a vyšla si večer společně se svojí kamarádkou do jednoho z barů. Když se rozhodly v nočních hodinách vrátit taxíkem domů, oslovil je zmíněný muž z Bangladéše s tím, že je odveze domů vlastním vozem. Kamarádka odmítla, ale důvěřivá finská au-pair souhlasila. Po sto metrech na cestě k údajnému vozu se však na ni muž vrhl a pokoušel se ji znásilnit. Od jeho úmyslu jej neodradil křik ženy, která vše pozorovala z okna.

Další zlý případ

Mladík z Bangladéše vyhrožoval Fince smrtí a udeřil ji velkým kamenem. Poté ji odvlekl do opuštěné uličky, kde dokonal znásilnění. Následně své oběti odcizil 40 eur a utekl pryč. Posléze byl však zajištěn policií, i díky náhodné svědkyni u okna, a v současné době sedí ve vazbě. „Migrantů je tady příliš mnoho. Všechny bych je poslal okamžitě domů,“ nebral si servítky čtyřiačtyřicetiletý šéf Ligy Severu Matteo Salvini v reakci na zprávu o incidentu v médiích na svém twitteru.

Značně rozladění jsou však také italští voliči. Podle včerejšího průzkumu se 46 % Italů domnívá, že migranti představují hrozbu pro jejich osobní bezpečnost. Přitom ještě letos v únoru tento postoj zastávalo o šest procent lidí méně. A jak připomíná Reuters, před pěti lety mělo obavy z migrantů jen 26 % Italů. Až blížící se volby ukážou, do jaké míry se hojně propírané téma migrace projeví na případném překreslení politické mapy země, ke kterému zatím vše směřuje.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …