Jako kdyby zvolili primátorem Ratha, komentují zastupitelé Hudečka

20.06.2013 15:55

Nezávislí pražští zastupitelé Bohumil Zoufalík a Ivan Vinš, kteří nedávno skončili v ODS, ostře zkritizovali zvolení Tomáše Hudečka z TOP 09 primátorem Prahy.

Jako kdyby zvolili primátorem Ratha, komentují zastupitelé Hudečka
Foto: praha.eu
Popisek: Tomáš Hudeček

„Pražská TOP 09 a ČSSD využili demise vlády a v tichosti uzavřeli handl s magistrátními trafikami dnes považovaný za korupci. Výsledkem jejich dohody je dosazení policií obviněného radního primátorem. To je asi stejné, jako kdyby si primátorem zvolili Davida Ratha,“ napsali ve svém prohlášení.

„Hudeček i Rath jsou oba obvinění policií. Chceme jen připomenout, že se současnými politickými stranami je to z deště pod okap, protože jednoho obviněného primátora jsme se zbavili a druhý byl dosazen,“ dodali.

Dojde na korupci?

Dále varovali novou koalici, že budou pečlivě sledovat, podle jakého klíče se budou obsazovat místa v dozorčích radách. „Pokud ČSSD dostane posty pro své členy, pak se to dá považovat pouze za trafiku, což státní zástupce považuje za úplatek. Za tento politický handl jsou v současné době ve vazbě tři poslanci a jedna tajemnice premiéra,“ připomněli.

Tomáš Hudeček byl v pondělí zvolen těsně 14 z 26 hlasy zastupitelů TOP 09 kandidátem na primátora a na základě dohody TOP 09 a ČSSD ho zastupitelé těchto stran zvolili primátorem. Kvůli kauze Opencard je Hudeček i exprimátor Bohuslav Svoboda a další členové tehdejší rady obviněn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …