Janouškův advokát nechápe. Klient prý nemá s Nagyovou nic společného

16.06.2013 9:20

Advokát Romana Janouška Vít Široký v rozhovoru pro server Lidovky.cz tvrdí, že policejní prohlídka, která byla prováděna u jeho klienta doma i v kancelářích, nijak nesouvisí ani s Janou Nagyovou, ani s rebely z řad ODS. Sám advokát příliš nerozumí tomu, proč je jeho klient spojován v jedné kauze s těmito lidmi. Rozhodně také platí, že věci, které policie zajistila při zátahu v bance, Janouškovi nepatří.

Janouškův advokát nechápe. Klient prý nemá s Nagyovou nic společného
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Proč si je Široký tak jistý, že věci zbavené v bance nepatří jeho klientovi? Jednoduše proto, že ho policie neinformovala o otevření schránek a kdyby se týkaly pana Janouška, tak by jeho advokát měl být informován. Ani Janoušek, ani jeho obhájce příliš nerozumí tomu, proč jeho klienta prověřuje v jedné kauze společně s rebely ODS nebo paní Janou Nagyovou. Tu prý Janoušek nezná. A proč je tedy prověřován?

Spojuje něco Janouška s obviněnými?

„Nechci to moc komentovat, protože nemám svolení od klienta, ale vyplývá z toho, že jde o nějaká výběrová řízení na magistrátu, což mimochodem prosakuje médii už bůhvíjak dlouho. Jde o magistrát. Ale ve vztahu k poslancům, Nagyové nebo vojákům se tam neobjevilo ani slovo,“ podotýká Široký.

Dokonce se vyjádřil v tom smyslu, že policie skrze prohlídky doufala, že najde nějaké materiály, které by Janouška spojovaly s obviněnými. Takové materiály však policie podle názoru advokáta nenašla. S Ivo Rittigem se prý Janoušek zná, ale pokud se prý někdy potkali, tak spolu nevedli žádný obchod.

Široký předpokládá, že bude jeho klient předvolán a až se tak stane, bude se muset Janoušek vrátit do republiky, na což ho jeho obhájce upozornil. Sám Janoušek už se prý ptal, zda se má vracet, ale v tuto chvíli k tomu není důvod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…