Jdi za Okamurou! řekl Zeman Babišovi. Víme více: Stanovisko SPD, Majdan v Praze...

11.04.2018 7:35

Prezident Miloš Zeman doporučil premiérovi v demisi Andreji Babišovi (ANO), aby pokračoval v jednání o nové vládě s SPD a komunisty. Babiš to řekl včera večer po jednání s hlavou státu v Lánech. Uvedl, že Zeman byl velice překvapen, že se nezdařila jednání ANO s ČSSD, přestože už existovala dohoda o programu a šlo pouze o personální otázky. Reakce na sociálních sítích na sebe nenechaly dlouho čekat. A své k tomu řekl pro ParlamentníListy.cz i sám Tomio Okamura.

Jdi za Okamurou! řekl Zeman Babišovi. Víme více: Stanovisko SPD, Majdan v Praze...
Foto: screen
Popisek: Andrej Babiš před novináři v Lánech.

Okamura odpověděl na otázku ParlamentníchListů.cz, jaká budou v jednání s hnutím ANO nepřekročitelné podmínky a požadavky SPD. „Máme především programové podmínky, jelikož na rozdíl od ČSSD nám nejde o politické trafiky, ale o realizaci našeho programu. V souvislosti s referendem trváme na tom, aby bylo skutečně demokratické, tedy aby obsahovalo i možnost, aby lidé vyvolali hlasování o našem členství v EU,“ uvedl Okamura.

Anketa

Zeman doporučil Babišovi jednat o vládě s SPD a KSČM. Je to dobré doporučení?

92%
8%
hlasovalo: 8521 lidí

„Výsledek jednání premiéra v demisi Andreje Babiše s prezidentem Milošem Zemanem je i není překvapivý. Po krachu jednání ANO a ČSSD minulý týden nyní ve Sněmovně nepřichází do úvahy jiná početně většinová konstelace než ANO, SPD a KSČM. Je otázkou, co by přinesla v příštích letech České republice a jejím občanům doma i v zahraničí. Po dnešním večeru tak čeká českou politiku fáze vrkání a námluv před ustavením nové vlády. Kostky jsou vrženy, co z toho plyne pro moji rodnou ČSSD? Zachovat chladnou hlavu, pevné nervy a trpělivost. Ráno moudřejší večera,“ poznamenal následně bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).

„Škodolibost? Krásné české slovo. Dnes Ti dal, Andreji, Miloš návod, jak si totálně rozdrbat ANO. Směju se. Starej lišák. Firma není politika. Dnes mě omráčila poslankyně Malá v UK. Ne poprvé. Tak jen houšť. Vyvalte ty krasoduchy do debat s politiky. Okamura ať se přidá. Bude legrace,“ poznamenala exposlankyně za ODS Kateřina Dostálová.

Poslankyni Malou zmínil ve svém komentáři i bývalý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek. Díval se totiž rovněž na Události, komentáře ČT24. 

Někdejší mluvčí Mirka Topolánka Martin Schmarcz pak položil otázku. „Vyplatí se ANO vláda s SPD a KSČM, nebo ne? Odpověď neznám. Ale vím, že vše ostatní je podružné,“ podotkl Schmarcz.

Bývalý lidovecký poslanec Ivan Gabal pak uvedl, že situace dopadla dle předpokladů. „Mají odpovědnost, nemají řešení ani alternativního kandidáta. Oba přitom vědí, že extremistická koalice bouchne veřejnými nepokoji. Zeman ale věří, že to odnese Babiš, a Andrej Babiš nemá jinou variantu než v tom namočit Miloše Zemana,“ sdělil Gabal.

Další domluvy v jednání si pak všiml také publicista Štěpán Kotrba.

„Máme-li věřit Andreji Babišovi, nasměroval ho Miloš Zeman do vlády s Okamurou a komunisty. Typický ‚nevinář‘ Babiš – on se tak snažil vládnout s ČSSD, ale když ho oni nechtěli… a navíc, když pan prezident jinak nedá, tak co mám dělat… Jestli, to dopadne, jak to vypadá, máme tu zase po letech vládu jedné strany (ANO) doplněnou o reprezentanty galerky a polosvěta, jejíž kandidáty dodají ze zákulisí pánové Nejedlý, Faltýnek, Hrdlička a Filip,“ poznamenal pak komentátor Bohumil Pečinka na svém facebookovém profilu s tím, že o iluze snad konečně přišla ČSSD.

„Proč není demonstrantů proti Babišovi víc? Kromě negace zatím chybí pozitivní příběh. Je třeba připustit, že liberální demokracie není pro většinu lidí cílem, ale jen prostředkem,“ poznamenal pak na svém twitteru komentátor Petr Honzejk.

„Liberálovi se to neříká lehce, ale znovu: pokud Andrej Babiš vládu za podpory KSČM a SPD vytvoří, bude to nejen stvrzení faktického stavu, ale i stvrzení naladění velké, zřejmě většinové části české společnosti. Říká se, že by to znamenalo ‚spolupracovat s extremisty‘, ale je nutné přiznat, že ve skutečnosti by šlo o vládu hodnotového mainstreamu,“ píše však Honzejk v jednom ze svých předchozích komentářů, jenž najdete ZDE.

Twitter najdete ZDE.

Na demonstraci 17. dubna pak vyzývá skupina AUVA. „Nechceme vládu komunistů, StB a extremistů,“ uvádí. 

Celý příspěvek Bohumila Pečinky:

VLÁDA DINOSAURŮ A POLOSVĚTA

Máme-li věřit Andreji Babišovi, nasměroval ho Miloš Zeman do vlády s Okamurou a komunisty. Typický nevinář Babiš – on se tak snažil vládnout s ČSSD, ale když ho oni nechtěli … a navíc, když pan prezident jinak nedá, tak co mám dělat…

Jestli, to dopadne, jak to vypadá, máme tu zase po letech vládu jedné strany (ANO) doplněnou o reprezentanty galerky a polosvěta, jejíž kandidáty dodají ze zákulisí pánové Nejedlý, Faltýnek, Hrdlička a Filip.

O iluze snad konečně přišla ČSSD, která během svého hradeckého sjezdu snila sen, jak ji „její“ Miloš vrátí znovu do vládní hry a rozdá nějaké lepší karty. Nic nedostanete, pánové, a ještě vyletí vaši náměstci z ministerstev. To je malá daň za velkou naivitu.

Rovněž je to ironická ťafka pro klausovskou pravici, která jako jeden z argumentů pro volbu Zemana uváděla, že po volbách už Babišovi nepůjde na ruku a bude jeho protiváhou.

Babišova vláda bude to takový symbolický konec liberální popřevratové éry a zároveň poslední pokus ze strany politických dinosaurů babišovského ražení o uspořádání, které by se politicky dalo nazvat slovy „řízená demokracie.“ Ekonomicky se o této době jednou bude mluvit jako o éře provázání státu s největšími korporacemi a nasměrování rozhodujících penězovodů tímto směrem.

A co nás čeká? Česká společnosti si zřejmě zažije to, co Slovensko v letech 1994-98, kdy v čele stanula podobná koalice dinosaurů a polosvěta v čele s Vladimírem Mečiarem. Teprve tento moment pohnul tou „druhou části“ Slovenska, aby se sjednotila a přišla s reálnou alternativou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…