K výslechu v kauze Nagyová půjde exšéf Úřadu vlády Lubomír Poul

09.10.2013 6:29

K výslechu v kauze někdejší šéfky kabinetu expremiéra Petra Nečase (ODS) Jany Nagyové (nyní Nečasové) dnes půjde bývalý vedoucí Úřadu vlády Lubomír Poul.

K výslechu v kauze Nagyová půjde exšéf Úřadu vlády Lubomír Poul
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vila Lubomíra Poula

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu si ho pozvali v 09:00 na služebnu v pražské ulici Na Perštýně. Poula policie při červnovém zásahu zadržela, jako jediného z osmi zatčených ho však tehdy neobvinila.

Nagyová, která se po nedávném sňatku s bývalým předsedou vlády jmenuje Nečasová, čelí obvinění z podplacení trojice bývalých poslanců za ODS a zneužití Vojenského zpravodajství ke sledování Nečasovy tehdejší manželky.

Podle policistů také někdejší šéfka sekretariátu vyvíjela na Nečase nátlak, aby se rozvedl. Loni v listopadu prý zosnovala a usměrňovala nezákonné sledování jeho bývalé manželky Radky. Představitelům Vojenského zpravodajství údajně opatřila její fotografii i adresu. Na sledování se prý bez vědomí ministra obrany domluvila s generály Ondrejem Páleníkem, Milanem Kovandou a plukovníkem Janem Pohůnkem.

Trafiky pro poslance

Kromě toho vyšetřovatelé věří, že využila svého vlivu na Nečase a navedla jej k příslibu úplatku poslancům Petru Tluchořovi, Marku Šnajdrovi a Ivanu Fuksovi. Úplatek představovaly lukrativní posty ve firmách řízených státem. Trojice zákonodárců se údajně za tuto předem domluvenou protislužbu vzdala mandátu, čímž tehdejší Nečasově vládě umožnila schválení daňového balíčku. Státní zastupitelství hodlá v této souvislosti stíhat kromě exposlanců také samotného expremiéra, zatím však obviněn nebyl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …