Kam dal ten Nečas oči, nechápou jeho sousedé z Rožnova

23.06.2013 10:19

Valašští sousedé odcházejícího premiéra Petra Nečase (ODS) se zajímají spíše o milostnou stránku aktuální aféry. Příliš nechápu, proč dal přednost Janě Nagyové. K politické stránce celé věci se příliš vyjadřovat nechtějí. Mladého muže z ulice, kde Nečas dlouhá léta žil, trápí spíše skutečnost, že je bez práce, než politika v Praze.

Kam dal ten Nečas oči, nechápou jeho sousedé z Rožnova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-premiér Petr Nečas

Aféře premiéra v demisi Petra Nečase a někdejší šéfky jeho kabinetu Jany Nagyové věnuje pozornost prakticky celé Česko. Nejinak je tomu i v jedné ulici v Rožnově pod Radhoštěm, kde Nečas dlouhá léta žil s manželkou a čtyřmi dětmi. Server Týden.cz přináší zprávu o tom, jak se na předsedu vlády v demisi dívají právě jeho nejbližší sousedé.

Lidé si přestanou stěžovat

"Pan Nečas měl spokojenou rodinu, potkávala jsem je a občas se mnou i promluvili. Ale tohle jsem nečekala, vždyť má čtyři děti," vzpomíná sousedka Božena Jurčová, která pamatuje velkou hospodářskou krizi, nacistickou okupaci i nástup komunistického teroru po roce 1948. V poslední době se prý má dobře a politika Nečase měla ráda. Očekávaný návrat komunistů k vládnímu veslu se jí ani trochu nelíbí. "Teď nás čeká vláda komunistů. Když ale lidé chtějí bič, ať ho mají, alespoň si už nebudou na nic stěžovat," soudí pamětnice.

Nerozumím tomu, politika mě nezajímá

Další sousedé se zajímají především o skutečnost, že Nečas odchází od matky čtyř dětí. Vzhledem k jeho dosavadnímu postavení se děti zřejmě nebudou mít špatně po finanční stránce, ale jedna z oslovených dam je přesvědčena, že takto se v rodině chovat nelze. Politická stránka celé věci nerezonuje v Nečasově ulici zdaleka tak silně, jako v např. v Praze. Sousedé často prohlašují, že "řeči o kmotrech a vládě opakují v televizi, ale obyčejný člověk má jiné starosti".

"Pan Nečas asi něco 'potentil', ale já se o politiku nezajímám," svěří se devětadvacetiletý Lukáš Bolcek, malíř a natěrač. "Jsem bez práce, mám svých starostí dost," dodá třiadvacetiletý Jakub Maceček. Jak tedy chtějí změnit republiku k lepšímu, když neuznávají principy parlamentní demokracie? "Jeden člověk s tím stejně nic neudělá," skepticky pronese Bolcek.

Lidé si všímají spíše milostného trojúhelníku mezi premiérem v demisi, jeho chotí Radkou Nečasovou a zatčenou úřednicí Janou Nagyovou. Shodují se v tom, že „jejich Radka“ je lepší a nechápou, co to Nečas provádí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …