Karel Srp: Jebaný Sobotko. Špatně skončíš

20.02.2017 12:38

Premiér Sobotka prý naletěl a dopadne jako Napoleon u Waterloo. V článku psaném pro ParlamentníListy.cz to tvrdí šéf Jazzové sekce Karel Srp. Jeho jmenování do Etické komise ČR odmítl právě Sobotka spolupodepsat. Argumentoval údajnou spoluprací Srpa se Státní bezpečností.

Karel Srp: Jebaný Sobotko. Špatně skončíš
Foto: Ivan Noveský
Popisek: Karel Srp, Dagmar Havlová a Bohuslav Sobotka při 26.výročí snídaně s Mitterandem

Karel Srp upozorňuje, že prý se Bohuslav Sobotka rozhodl nepřipojit svůj podpis pod Zemanův návrh kvůli otevřenému dopisu, který rozšířil jeden z členů neziskového spolku Miroslav Vodrážka. „Centrum pro dokumentaci totalitních režimů je zapsaným spolkem, dříve občanským sdružením. V roce 2014 jej založili čtyři propuštění badatelé Ústavu pro studium totalitních režimů. Jedná se o právní subjekt dobrovolníků naplňujících ve svém volném čase bohulibého koníčka,“ uvádí Srp.

„Miroslav Vodrážka, přes vážnost své dlouhodobé pracovní neschopnosti, napnul hýždě a otevřeným dopisem ústavnímu činiteli zavelel, že nesmí, ale nesmí za žádnou cenu, Srpa do komise spolupodepsat, protože Srp byl fízl. Sám Vodrážka, jak svědci vzpomínají, před třiceti lety demonstroval za Srpovo propuštění z vězení; bezpochyby proto, aby kapitalismu ukázal, jak obludný je komunistický režim, který zavírá své řízené agenty,“ píše někdejší disident a politický vězeň Srp.

Epicentrem celé aféry, kterou nedávno řešila všechna média v zemi, se podle jeho slov stal „důvěřivý Slávek“, tedy předseda vlády a ČSSD. „Před dvěma lety jej fotografové na francouzském velvyslanectví postavili vedle Karla Srpa. Než zmačkli spoušť, předseda Jazzové sekce se pana premiéra tiše zeptal, zda jej nebude kompromitovat. Odpovědí byl premiérův milý úsměv. Tyto časy jsou však pryč,“ zmiňuje.

Anketa

Je správné, když jde někdo za mříže kvůli pomočení a spálení Koránu?

3%
97%
hlasovalo: 15625 lidí

„Bohuslav Sobotka chválený i jebaný za váhavost s přistěhovaleckými kvótami si vyhrnul rukávy: Nepodepíšu! Nebylo to kvůli lidovcům, jak spekuloval tisk, ani to, že posledním, s kým hovořil, než šel k mikrofonu, byl vyšachovaný ministr, který nesmí ani za bezpečnostní rám Pražského hradu. Veřejnost užasla nad nezvyklou rozhodností třetího muže země. Bohužel, Bohuslavu Sobotkovi kdosi připravil politicky rozbředlý terén. Jak příroda Napoleonovi. Naletěl,“ má Srp jasno.

Připomíná, že spolek nazvaný „Centrum pro dokumentaci totalitních režimů“ není totéž, co známý Ústav pro studium totalitních režimů (ÚSTR). Vedení spolku s názvem připomínajícím státní ústav prý tvoří čtyři lidé z ÚSTRu vyhození. Přičemž vedení ústavu Srpovi sdělilo, že uvedený Vodrážka při šíření (dez)informací nejedná jejich jménem ani z jejich pověření.

„Od Vodrážkova elaborátu se písemně distancovali i lidé včetně skupiny Extempore. Tu měl Karel Srp udávat, ačkoliv ji dvakrát prosadil přes inspektory kultury na prkna Lucerny… Hudebníci naopak jeho činnost ocenili, přes Vodrážkovy telefonáty. Výjimkou je aktivita pana Hutky, jehož dvacetiletá moudra spláchne žaloba,“ prozrazuje bývalý politický vězeň Srp další postup ohledně svého sporu s Jaroslavem Hutkou.

Zdá se navíc, že případ neskončí jen žalobou na Hutku. Karel Srp naznačuje, že další právní kroky mohou směřovat proti samotnému premiérovi. „Bohužel, občan Sobotka je nazrálý vypovídat pod přísahou. Nenajde-li podklady, Jazzová sekce je ráda půjčí: Zatykače, rozkazy k nasazení odposlechů a kontrole pošty, ministerské zápisy, jak koho vyhodit z práce, příkazy super rozsudků, kolik kdo si má odesedět v případě, že soudce Vladimír Stibořík vynese nízké tresty, sugestivní jsou plánky StB bydlišť na sledování a kolik aut má být nasazeno, včetně jmen a oblečení tajných, hlášení generálů policie svému nejvyššímu nebo zprávy ze zahraničí od agenta Hlas–Vídeň. Třeba nebudou ani chybět seznamy státu nebezpečných osob pro případ akce Norbert. Bude-li pan Sobotka na sjezdu své strany otvírat obálku, může být od policie. Jak prosté,“ potvrzuje Karel Srp.

Prezident Miloš Zeman navrhl jmenovat Karla Srpa do Etické komise ČR v polovině ledna. Jedná se o orgán, který posuzuje žádosti o přiznání statusu bojovníka proti komunismu či účastníka odboje. Zemanovu návrhu se postavil právě Sobotka, který sdělil, že Srpovo jmenování nepodepíše. Karel Srp je podle něho nespolehlivou osobou. Sice vykonal hodně dobrého, ale vykonal i špatné věci, řekl Sobotka.

Karel Srp jakákoli nařčení odmítá a upozorňuje na téměř dvě dekády starý pravomocný rozsudek, který uvádí, že byl evidován v seznamech StB neoprávněně. Srp, který za komusnimu vydával zakázanou literaturu a dokonce byl po politickém procesu ve vězení, se hodlá bránit právní cestou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …