Kdy umře Zeman? Než Kalousek usnul po návratu z ČT, ještě něco stihl provést. Nahlédněte

23.05.2018 12:07

Miroslav Kalousek naznačil, že předvídá brzkou smrt Miloše Zemana. Po návratu z vysílání České televize usedl ke svému účtu na Twitteru, kde vyjádřil naději, že brzy budeme „mít prezidenta, který bude náš, a ne Rusů“. Myšlenku dovršil slovy: „My se toho dožijeme, on už ne.“ Pokud jde o pořad Události komentáře, i tam spílal prezidentovi. Prezident se podle něj zesměšnil před celým světem. Veterán české politiky takto završil den, kdy mu Sněmovna „zamázla“ bod s názvem „Novičok“.

Kdy umře Zeman? Než Kalousek usnul po návratu z ČT, ještě něco stihl provést. Nahlédněte
Foto: David Hora
Popisek: Miroslav Kalousek na demonstraci v Českých Budějovicích

Proč by Sněmovna měla debatovat o prezidentových výrocích týkajících se Novičoku? „My jsme nechtěli vést debatu o výrocích pana prezidenta. Pokládali jsme za nezbytné, aby Sněmovna řekla jasně, že nic takového v České republice nebylo. Ten výrok prezidenta okamžitě použila ruská propaganda. Proto to podle mě pan prezident dělal. My jsme jen chtěli říct, jak je to doopravdy. Nešlo nám o dehonestaci pana prezidenta, on se dehonestuje sám,“ glosoval Kalousek.

Anketa

Litujete, že jsme po válce vyhnali sudetské Němce?

7%
93%
hlasovalo: 9539 lidí

Leo Luzar z KSČM nabídl jiný pohled: „Naši spojenci se znevěrohodnili sami. Mě by spíš zajímalo, o čem se mělo bavit, když to usnesení zahraničního výboru jako takového vzniklo vlastně na jakém základě? Co řeklo? Hra se slovíčky? Výroba, nevýroba?“ Moderátor Daniel Takáč namítl, že to by se politici dozvěděli, pokud by se o bodu jednalo. „Nedozvěděli a vím to, protože je nová informace z probíhajícího jednání na zahraničním výboru, kde ani tohle nebylo,“ reagoval Luzar a dodal, že usnesení zahraničního výboru bylo spíše přijato, protože bylo požadováno, aby takhle znělo a našla se tam většina.

Luzar dodal, že ve Sněmovně se to podle Luzara takto říci ani nemůže, neboť jednání zahraničního výboru proběhlo v tajném, uzavřeném režimu. „Byli tam zástupci tajných služeb, kteří to měli vysvětlit, ale asi nevysvětlili, pochybnosti zůstaly. To, co by se odehrálo ve Sněmovně, by byla jen politická deklarace útočící na prezidenta, který vyslyšel názory občanů, že by chtěli znát pravdu, jak to bylo s Novičokem,“ rozohnil se Luzar a doplnil, že Zeman podle něj udělal naprosto logickou věc v kontextu toho, že médii probíhaly různé nepodložené informace.

Na to ostře reagoval Miroslav Kalousek. „Na celém světě státníci používají zpravodajské služby na to, aby se k nim obraceli pro informace. Ale nikde v civilizovaném světě, když politik o zprávu v tajné službě požádá, to netroubí veřejně do světa, což pan prezident udělal koncem března,“ rozčílil se Kalousek. Podle něj šlo ze strany prezidenta o jasnou dezinterpretaci se snadno odhadovaným motivem. „Přímo zvolený prezident je součástí exekutivy a způsob jeho volby na tom nic nezmění. Poslanecká sněmovna je nejvyšší orgán moci lidu, zákonodárný sbor, z jehož vůle vzniká vláda a ta se Poslanecké sněmovně zodpovídá,“ dodal Kalousek s vysvětlením, že právě proto si myslel, že je nezbytné přijmout jasné usnesení, jak to vlastně bylo. Podle Kalouska se prezident Zeman dokonale zesměšnil v celém světě.

Podle Miroslava Kalouska by usnesení, popírající přítomnost Novičoku na českém území, Sněmovně slušelo. „Komunisté a SPD nechtěli, v zájmu ruské propagadny, aby k tomuto usnesení došlo,“ dodal Kalousek. Již na poslanecké schůzi pronesl poslanec Jan Bartošek (KDU-ČSL), že komunisté realizují politický program Kremlu. Na to i na Miroslava Kalouska chtěl reagovat Leo Luzar. „My se snažíme dělat politiku pravdy,“ odmítl komunista předešlá tvrzení. Podle něj jde o boj s dezinformacemi, které vypouštěla britská strana. Podle Miroslava Kalouska šla kauza dlouho mimo nás, než do ní Česko vtáhla ruská propaganda. „Pak do toho vstoupil Zeman a zahrál strunu ruské propagandy, kdy dezinterpretací zpráv tajných služeb poškodil Českou republiku,“ dovodil Kalousek.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Téma Novičok a Miloš Zeman ale pro Miroslava Kalouska neskončilo odchodem z televizního studia. Po návratu domů mu věc nedala spát, načež se rozhodl o ní ještě krátce poreferovat na Twitteru. Kalousek doufá, že jednou bude mít prezidenta, na kterého bude moci být hrdý a který nebude patřit Rusku.

Pod Kalouskovým Twitterem se rozproudila debata jeho příznivců. Fanoušek Pavel Kout obdivuje Kalouska za trpělivost a označil komunistu Luzara za „rudého noka“.

Další z příznivců Miroslava Kalouska bez skrupulí spekuluje nad tím, jak umře prezident republiky Miloš Zeman.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Marek Korejs

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …