Kindl je uznávaný právník, tvrdí Pavel Němec

01.04.2010 8:54

Exministr Pavel Němec a bývalý děkan Milan Kindl, známý z kauzy plzeňských práv, se rozhodli společně ucházet se o obří zakázku na poskytování právních služeb pro energetického giganta, společnost ČEZ.

Kindl je uznávaný právník, tvrdí Pavel Němec

Spojení těchto dvou jmen nemusí být až tak překvapující: Němec získal titul JUDr. v Plzni a svou rigorózní práci obhajoval právě před Kindlem. V kauze katarského prince bylo propojení Němec-Kindl opět aktuální. Kindl totiž dodal za plzeňskou univerzitu tehdejšímu ministrovi spravedlnosti kladný posudek, v němž obhajoval Němcův postup, když ministerstvo vydalo prince do Kataru. Jejich advokátní kanceláře se nyní ucházejí o podíl na zakázce pro ČEZ za 400 milionů.

K osobě bývalého děkana se Němec vyjadřovat nechtěl, protože zakázka ČEZu ještě není ukončena: „Mohu si dovolit pouze obecný názor k osobě pana docenta Kindla," uvedl v e-mailu pro MF DNES. „Je to uznávaný právník s pozitivními odbornými referencemi, advokátní kancelář Kindl a partneři poskytuje profesionální servis." K aféře kolem rozdávání titulů v Plzni se vyjádřil: „Jako vnější pozorovatel dodávám, že celá aféra je uměle živená a nafukovaná, navíc z vlastní zkušenosti vím, že zdaleka ne vše vykreslené médii je pravda."

Čtěte také:
Exministr Němec, dnešní milionář, začínal jako revizor na jihu Čech
Motejl: Kovářová dělá jen líbivou politiku
Je arbitr Kindl v kauze Diag Human ,,dvojitým agentem''?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: apo

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …