Kočí píše a špína stříká: Taky jsi chtěl kydat hnůj a cpal ses do ČSSD

30.03.2012 15:23

Razantní vyjádření předsedy Krajské rady VV Zlín Martina Vacka, že by nejmenší vládní strana měla ukončit členství ministru Kamilu Jankovskému, pokud se ukážou jako pravdivé informace z poslední zveřejněné nahrávky, pořádně zvedlo ze židle nezařazenou poslankyni Kristýnu Kočí. Bývalému spolustraníkovi připomněla, že se také chystal kydat hnůj a když to nevyšlo, chtěl zběhnout k ČSSD.

Kočí píše a špína stříká: Taky jsi chtěl kydat hnůj a cpal ses do ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nezařazená poslankyně Kristýna Kočí

Nejčerstvější zveřejněná nahrávka, na níž někdejší předsedkyně poslaneckého klubu VV Kristýna  Kočí popisuje v rozhovoru s ministrem pro místní rozvoj Kamilem Jankovským, jak chystala  diskreditaci Víta Bárty, vedla předsedu Krajské rady VV Zlín Martina Vacka k prohlášení, aby v případě prokázání pravdivosti informací bylo ministru Jankovskému ukončeno členství ve Věcech veřejných.

Reakce nezařazené poslankyně Kristýny Kočí na sebe nenechala dlouho čekat a na svém profilu na sociální síti Facebook se do bývalého stranického kolegy pustila. „Právě jsem s úsměvem viděla vyjádřeni poslance VV Vacka o puči, který jsem prý připravovala s ODS a TOP 09 a který mi schvaloval Kamil Jankovský. Ráda bych poslanci Vackovi připomněla, že před rokem patřil právě on k těm nespokojeným poslancům VV,“ uvádí Kočí.

Vše k tématu peníze za mlčení ve VV

Namlouvání s ČSSD a alibi pro Bártu

„Nikdy nezapomenu na vzkaz, který mi poslal přes Alenu Maršálkovou, a to, ´že on nebude první, kdo začne kydat hnůj, ale když se kydat začne, on si vezme vidle a přidá se´. Vzhledem k tomu, že pokusem mne uplatit padla moznost ´hnůj kydat´, tedy vnitrostranicky zamezit totalitnímu vlivu Víta Bárty ve straně i klubu, běžel k ČSSD, kde chtěl vybartrovat své členství u nich za to, že podpoří mne i Škárku a řekne pravdu o praktikách Víta Bárty ve Věcech veřejných,“ pokračuje bývalá šéfka poslaneckého klubu Věcí veřejných.



„Poté, co ho poslanci ČSSD s ťukáním na čelo vyhodili, najednou měl potřebu si od Bárty půjčit a udělat mu tak alibi... Zajímavá ztráta paměti, že, poslanče Vacku. Škoda jen, že si to tehdy Alena nenahrála… Ale na rozdíl od vás, my jsme paměť neztratily,“ adresuje Kočí obvinění předsedovi Krajské rady VV Zlín Vackovi.

Nadšenci z VV potřebovali vedení pevné ruky

„Nevyjadřoval jsem se jako Martin Vacek, ale jako předseda krajské rady VV,“ vysvětluje pro ParlamentníListy.cz poslanec Vacek, že nešlo o jeho vyjádření, ale stanovisko organizace, v jejímž čele stojí. „Několikrát jsem se v minulosti nechal veřejně slyšet ke spekulacím o tom, jak Vít Bárta řídí stranu,“ přiznává Vacek, že mu tento způsob zcela po chuti nebyl.

„Na takto autoritativní způsob řízení, který v té době Vít Bárta zavedl, opravdu nejsem zvyklý. Ze svého dřívějšího členství v ODS jsem naopak byl zvyklý na pokus o dialog. Ale postupem času začalo být zřejmé, že něco takového bylo třeba vzhledem k tomu, že VV tvořili nadšenci bez větších politických zkušeností. Měl jsem tehdy výhrady k metodě řízení, ale ne ke směru, jakým se Věci veřejné ubíraly,“ konstatuje Vacek.

Šéf klubu ČSSD o zájmu Vacka neslyšel

Tvrzení Kočí, že svou údajnou půjčkou chtěl Bártovi jen poskytnout alibi, nehodlá komentovat s tím, že všechno o půjčce už padlo při jednání u soudu a není třeba k tomu nic dodávat. A údajné podbízení se ČSSD pokládá za nesmysl. „Mám přátele v ČSSD, ODS i TOP 09 a běžně se s nimi stýkám. Ale abych se zajímal o jiné politické strany, to by musely Věci veřejné ztratit perspektivu. A taková situace nenastala,“ říká pro ParlamentníListy.cz Vacek.

Ani nynější šéf poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc o námluvách Vacka s nejsilnější parlamentní stranou nic neví. „Se mnou pan Vacek nejednal, ale já tehdy předsedou klubu ještě nebyl. Ani jsem o tom neslyšel. Vím, že pan Vacek byl v ODS, pak ve Věcech veřejných, možná ve své povaze objevil, že by mohl být sociální demokrat. Ale já o tom nevím,“ reaguje pro ParlamentníListy.cz předseda poslaneckého klubu ČSSD Tejc.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …