Konec hry na slepou bábu. Rvačce poslance Volného ve Sněmovně předcházela ranní „chlastačka“. Dosud neveřejné informace

22.04.2021 4:47 | Kauza

Nezařazený poslanec Lubomír Volný, jenž při sněmovním jednání napadl předsedajícího Tomáše Hanzela (ČSSD), protože mu vypnul mikrofon, když údajně nemluvil k věci, přijal už v lednu pozvání do internetové TV Raptor Žarka Jovanoviče. „Považuji se za oběť fyzického útoku,“ vyjádřil se tehdy Volný k probíhajícímu policejnímu vyšetřování pro podezření z výtržnictví. Některé politické strany v dolní komoře Parlamentu podle něj projevují totalitní tendence.

Konec hry na slepou bábu. Rvačce poslance Volného ve Sněmovně předcházela ranní „chlastačka“. Dosud neveřejné informace
Foto: Repro Youtube
Popisek: Poslanec JAP Volný odstrkává poslance ČSSD Chvojku

Anketa

Je Vladimir Putin nebezpečím pro Českou republiku?

5%
94%
hlasovalo: 38074 lidí
Doplňme, že Volný má podle rozhodnutí zaplatit pokutu, kterou mu uložil mandátový a imunitní výbor kvůli lednové potyčce přímo na plénu. Postih v úterý potvrdila Sněmovna. Poslancovo odvolání odmítla.

Volný má uhradit podle verdiktu z poloviny února jeden měsíční poslanecký plat, tedy přibližně 90 800 korun.

ParlamentníListy.cz ovšem získaly svědectví, o němž se doposud nevědělo. Jedná se o přesný popis událostí, jež vystoupení poslance Volného předcházely. Doplňme, že tímto svědkem, jemuž zachováváme anonymitu, je poslanec Parlamentu. Identitu bezpečně známe. „Viděl jsem to na vlastní oči, už od rána to byl jeden velký průser,“ sdělil.

Co přesně myslel?

Záznam z popisovaného incidentu

„Začnu obšírněji. Ve Sněmovně se hodně pije. Tím myslím alkohol, nikoli vodu. Ten den, kdy došlo k verbálnímu a posléze i fyzickému útoku, pan kolega Volný nasával a nebyl sám,“ sdělil tento náš zdroj. „Viděl jsem je samozřejmě na vlastní oči. Volný, nebylo to poprvé, pil alkohol se svým kolegou z KSČM. Byli oba opilí, taková ta klasická chlastačka. Nebyl jsem sám, kdo to viděl, hovořili o tom i sami členové KSČM, byl to viditelný problém. Taky potom se to řešilo, jestli se to někdo nedozví, že by z toho mohl být šlendrián,“ uzavřel nejmenovaný poslanec.

„Nechtěl jsem to říkat dříve, aby to nevypadalo jako tlak na rozhodnutí výboru, proto jsem čekal. Chci ale taky doplnit, že kolega Volný se za těch několik let ve Sněmovně rozhodně nenadřel, alkohol však pil opakovaně,“ uzavřel.

V této souvislosti doplňme, že účast Volného na sněmovním hlasování přesáhla slabých 60 procent. Celkem 3 045krát byl omluven.

Hojně medializovaný incident se odehrál při schůzi k prodloužení nouzového stavu. Předsedající Tomáš Hanzel (ČSSD) po několika varováních vypnul Volnému mikrofon se zdůvodněním, že nemluví k tématu. Volný označil ČSSD za zkorumpovanou politickou partaj a její členy za zbabělce. Pak přišel mluvit na místo předsedajícího, jak předtím avizoval. Hanzel se mu v tom snažil zabránit. Na pomoc mu přišlo několik poslanců. Po strkanici Volný místo v doprovodu policejní ochranné služby opustil. Volný naopak tvrdí, že byl „kolegy poslanci“ napaden on.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…