Konečně budou nové volby, raduje se Ponert. A jede prý osvobozovat

13.06.2013 17:15

Protivládní aktivista Zdeněk Ponert aktuální dění v nejvyšších patrech české politické scény vítá. I proto na sociální síti oznámil, že „jede na Prahu a osvobodí jak Úřad vlády, tak i Pražský hrad“. Vyjádřil podporu policii za to, že se odhodlala proti politikům vyrazit.

Konečně budou nové volby, raduje se Ponert. A jede prý osvobozovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Taxikář Zdeněk Ponert byl ve svém živlu

Zdeněk Ponert mimo jiné na facebookových stránkách Koordinačního centra odporu vyjádřil podporu české policii. A nebyl by to on, kdyby opět nevyzýval k vyjádření nějakého protestu či postoje k celé záležitosti.

"Skutečná demokracie vyhodnotila včerejší a dnešní události a došli jsme k závěru, že je naší občanskou povinností vyjádřit veřejnou podporu policii ČR! A proto jsme nastrojili náš mobilní petiční stánek a vyrážíme na Prahu. Jedeme před Úřad vlády a budeme i nadále objíždět Prahu a vyzývat lidi k jednotnému postupu. Našim cílem jsou nové volby. Občan má právo podílet se na správě věcí veřejných přímo nebo svobodnou volbou svých zástupců," napsal Ponert.

Chtěl by změnit tvář politiky, je vidět skoro na všech demonstracích

Hnutí Skutečná demokracie, ke které se Ponert hlásí, má prý již delší čas plán, jak změnit tvář politiky. V Česku prý totiž neexistuje zastupitelská demokracie, a i proto podalo jeho hnutí například žalobu na neplatnost voleb. "Občan má právo podílet se na řízení věcí veřejných přímo nebo prostřednictvím svobodné volby. To říká Listina základních lidských práv a svobod," uvedl Ponert.

K událostem v české politice se pak vyjádřil ve čtvrtek na Facebooku ještě dál. "Naše chvíle přichází, jsme na ni připraveni! Víme, co chceme a víme, co chtějí lidé. Již nás není možné zastavit. Jsme tady a jedeme na Prahu a osvobodíme jak Úřad vlády, tak Pražský hrad," napsal.

Co uvádí (mimo jiné) o Zdeňku Ponertovi Wikipedie:

Za přítomnosti advokátky Kláry Samkové vypukla 16. července 2009 na Staroměstském náměstí rvačka městských policistů s taxikáři poté, co se na místě na protest shromáždilo asi 20 vozidel taxislužby a městská policie se pokusila odtáhnout vůz Zdeňka Ponerta z bývalého stanoviště taxislužby. To město na základě výsledků jednoho soudního sporu, ale navzdory předběžnému rozhodnutí soudu vydaném v rámci jiného sporu, zrušilo a přeznačilo na parkovací místo pro invalidy, a pokusili se násilím dostat Zdeňka Ponerta do policejního automobilu, načež ho další přítomní taxikáři fyzicky bránili. Ke zraněním došlo na obou stranách sporu. Státní zástupkyně podala na tři účastníky rvačky z řad taxikářů obžalobu pro útok na veřejného činitele a výtržnictví. Obvodní soud pro Prahu 1 v únoru 2011 však rozhodl, že se zúčastnění taxikáři svou účastí ve sporu nedopustili trestného činu. Taxikáři podali na činitele města trestní oznámení pro podezření z maření úředního rozhodnutí a zneužití pravomoci veřejného činitele.

V lednu 2007 Ponertovi Magistrát hlavního města Prahy odebral taxikářskou licenci. Náměstek primátora Rudolf Blažek v únoru 2007 uvedl, že byl Zdeněk Ponert 33krát přistižen při páchání přestupku a třikrát dostal pokutu, celkově za 90 tisíc korun.

V únoru 2007 držel Zdeněk Ponert před magistrátem 11denní hladovku o pouhém čaji s mlékem a medem na protest proti tomu, že mu město nedovolilo jezdit za "tržní" ceny. Hladovku ukončila kvůli křečím v břiše hospitalizace na jednotce intenzivní péče v nemocnici, po propuštění vzkázal všem taxikářům, že před magistrátem seděl pro ně. Městské regulační nařízení označil za vykořisťování.

Ponert zasáhl i do jednání Poslanecké sněmovny PČR, a to 20. října 2009 odpoledne, tím, že z galerie pro veřejnost vykřikoval, že pražský magistrát porušuje zákony. V reakci na to nechal tehdejší předseda PČR Miloslav Vlček vyklidit celou galerii, včetně diváků, kteří jednání nenarušovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

12:25 Chytré popelnice. Samy hlásí, že jsou plné. Jenže to Pirátům drhne

Pražská firma řešící moderní technologie, která spadá do gesce Pirátů, utratila více než 23 milionů …