Kubice ji vyhodil, Nečas jí nepomohl. Teď přichází s vážným vzkazem ke kauze Nagyová

18.06.2013 13:02

JINÝMA OČIMA Přehlížel jste zlo, nejste slušný člověk. Jana Nagyová je zřejmě ambiciózní, ale na rozdíl od vás charakter a inteligent. Neshodila vás. Tak drsně se vyrovnává s právě odstoupivším premiérem Petrem Nečasem bývalá kontrolorka z ministerstva vnitra Helena Bartůňková. Kdysi se kvůli výpovědi z práce na Nečase obrátila o pomoc, ale marně.

Kubice ji vyhodil, Nečas jí nepomohl. Teď přichází s vážným vzkazem ke kauze Nagyová
Foto: hns
Popisek: Úřednice Helena Bartůňková si postěžovala na poměry na ministerstvu vnitra a dostala výpověď

„Jana Nagyová byla zřejmě velice ambiciózní, ale na rozdíl od vás je charakter a inteligent, který ví, že kdyby vás shodila, sobě nepomůže, tak to nemá smysl. Přestože jste ji odepsal, tak se nepomstila a v tom vidím její slušnost. Alespoň nyní se to tak jeví. Ve vazbě na váš vztah s paní Nagyovou a rozvod se nejeví jako logické, že byste nevěděl o sledování své manželky,“ napsala naštvaná exkontrolorka ministerstva vnitra Helena Bartůňková už odstoupivšímu premiérovi Petru Nečasovi. Tak se pasuje s člověkem, jenž jí na volání o pomoc napsal sice zdvořilou, ale nic neřešící odpověď.

Kšeftař Nečas

Helena Bartůňková byla propuštěna loni v únoru. Důvodem propuštění byly podle ministerstva vnitra absence odborného vzdělání a hrubé porušení pracovní kázně, ale ona ho cítí jako trest za kritiku a má k tomu silné argumenty. „Pokud jde o ukončení vašeho pracovního poměru, byl jsem ministrem vnitra ubezpečen, že proběhlo v souladu se zákoníkem práce. Domníváte – li se, že tomu tak není, doporučuji vám využít všech možností, které právní řád České republiky k ochraně vašich práv a oprávněných zájmů poskytuje,“ napsal jí tehdy Petr Nečas.

A proto se s Nečasem nemazlí. „Jestliže obhajujete politické kšefty tří odstoupivších poslanců za lukrativní pozice ve státních a polostátních organizacích jako standardní záležitost, pak bych vás ráda upozornila na to, že běžný občan takové výhody nemá,“ sdělila dál.

Vyplněná předpověď

Ještě v době, přesněji v polovině roku 2012, kdy byl Petr Nečas pevně v pozici premiéra, mu v jiném dopisu napsala, že katastrofální poměry nevládnou pouze na ministerstvu vnitra, ale v celé státní správě. Už tehdy mu nicméně vyčetla, že jaký pán, takový krám. „Mezi psychopaty je velké procento lidí, kteří se dostali do významných vedoucích pozic. Znají velmi dobře slabá místa spolupracovníků a podřízených a bez jakýchkoli skrupulí je využívají. Jejich vlastnosti je k takovému jednání přímo předurčují. Jsou asertivní, dominantní, egoističtí a mají sklon k narcismu. Důležité osoby si dokážou získat, jiné rafinovaně a bezdůvodně pronásledují. Po jejich odchodu zůstávají dost často rozvrácené vztahy, finanční ztráty a otřesená pozice firmy. Není sporu o tom, že velké procento vrcholových státních úředníků si státní správu plete s firmou a odmítají vnímat, že peníze daňových poplatníků nejsou určeny k ukojení jejich osobních ambicí a prospěchu, ale ke službě pro veřejnost,“ napsala už tehdy a současnost předpověděla celkem dobře.

Dno člověčenství

Nečasovi spílá, že člověk přehlížející zlo vlastně zlo vytváří. Dění posledních dnů ho v jejích očích degradovalo na úplného ubožáka.

„Doufám, že budou obviněni i skuteční viníci, tedy kmotrové, co v Česku vše ovládají, ale i vaše vina je nesporná. Nechal jste prostor zlu. Užil jste si chvíli krátkodobé slávy za cenu zhanobení slušného života. V tom je rozdíl mezi námi dvěma. Nejsem slavná, ale celý svůj život jsem zůstala slušná a nikdy jsem nežila a nebudu žít na úkor druhých,“ doplnila Helena Bartůňková, která od svého propuštění z práce bojovala skrze články v ParlamentníchListech.cz proti poměrům na ministerstvu vnitra. Nicméně podle ní se celým svým chováním dostal právě Petr Nečas na úplné dno člověčenství a důstojnosti.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

4:44 Na akci Konečné se muž bál o život. Skončilo to bouřlivě

V diskusi plzeňských občanů s předsedkyní KSČM a koalice STAČILO! Kateřinou Konečnou projevil obavy …