Lobbistovi známému z kauzy gripeny hrozí pět let vězení

23.06.2012 12:44

Alfons Mensdorff-Pouilly, rakouský zbrojní lobbista, čelí obvinění z praní špinavých peněz, nepravdivé výpovědi a z falšování důkazů.

Lobbistovi známému z kauzy gripeny hrozí pět let vězení
Foto: hns
Popisek: Saab JAS 39 Gripen, Ilustrační foto

V minulosti byl lobbista podezřelý, že se dopustil korupčního jednání při uzavírání smluv na letouny  Jas-39 Gripen v České republice a v Maďarsku.

V letech 2000 až 2008 údajně získal 12,6 milionů eur. Ty byly vyvedeny z britské zbrojní společnosti BAE Systems. Finance prý byly určeny na úplatky pro lidi, kteří ve střední a východní Evropě ovlivňovali zbrojní kontrakty.

Jaký byl osud těchto peněz, se podle rakouské prokuratury nepodařilo objasnit. Podle rakouske agentury AFP by měl soud s Mensdorffem-Pouillym začít ještě  letos. V Rakousku za praní špinavých peněz hrozí až pět let vězení.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…